Alekszics: "A Zenit mindenben jobb volt nálunk"

A tegnapi Zenit - Szolnok meccs után Vaszilij Karaszev és Dragan Alekszics, valamint Artyom Vihrov és Stefan Szinovec nyilatkoztak.

Vaszilij Karaszev, a Zenit vezetőedzője: Nagyon fontos meccs volt ez számunkra, jól felkészültünk és nagyon motiváltak is voltunk. Azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy védekezésben minden feladatot végrehajtott a csapat, nem hagytuk, hogy könnyű kosarakat dobjon az ellenfél, vagy hogy egyáltalán könnyű dobóhelyzeteik legyenek. A második és harmadik negyedben sok pontot dobtunk, és célunk az volt, hogy itt megszerzett előnyünket meg tudjuk tartani a végéig.

Artyom Vihrov, a Zenit játékosa: Nagyon fontos összecsapás volt ez számunkra, ezzel a győzelemmel nagyban nőttek esélyeink, hogy a bekerüljünk a 32 közé. Nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre, és jól is játszottunk. Kicsit nehezen indultunk be, talán túl lazán is kezdtünk, de aztán fordítottunk, végrehajtottuk edzőnk utasításait, és nem hagytuk, hogy a Szolnok pontfelelősei könnyű, üres helyzetekből dobhassanak.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Szeretnék gratulálni a Zenitnek! Próbáltunk változtatni a felálláson, hiszen egyik fontos játékosunk a mérkőzés előtt dőlt ki, még ketten megsérültek azonban a meccsen is. Nehéz a mostani menetrendünk, tegnap például egész nap úton voltunk. Nem keresek azonban kifogásokat, a Zenit ma sokkal jobban játszott nálunk, jobban akarták a győzelmet, és a játék minden elemében fölénk kerekedtek. Jól ismerem az edzőiket és játékosaikat még azokból az évekből, mikor a Triumph-nál voltak. Nagyon jó csapatuk van, ráadásul a fiatal orosz játékosok fejlesztését is előtérbe helyezik. Ezt ugyan nem mindig ismerik el annyira, amennyire kellene, de ez is nagyon fontos. Sok sikert és sok szerencsét kívánok nekik ebben a nagyon nehéz csoportban.

Stefan Szinovec, a Szolnoki Olaj KK játékosa: Szeretnék gratulálni a Zenitnek! Tegnap egész nap utaztunk, hogy megérkezzünk Szentpétervárra, és nem volt elég időnk regenerálódni, egyszerűen nem volt ma elég energia, erő és frissesség bennünk. Bár az első 10-15 percben jól játszottunk, utána nagyon sok üres dobást hagytunk ki, a játékunk pedig teljesen szétesett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus