Alekszics: "Megérdemelten nyertünk"

A tegnap esti Krka Novo Mesto - Szolnoki Olaj KK mérkőzés után a két csapat vezetőedzői, valamint egy-egy játékosuk nyilatkoztak.

Alekszandar Dzsikics, a Krka Novo Mesto vezetőedzője: - Nem tudtuk kihasználni a lehetőséget, hogy megverjük és ezzel végleg leszakítsuk magunkról a Szolnoki Olajt, elsősorban a gyenge kinti dobóformánknak köszönhetően. Csak 5 hármast dobtunk be 27 kísérletből, Armsteadet nem számolva ez a mutató 19-ből 2. A vendégek kihasználták ezt, hagyták, hogy dobjunk, és ezzel nyertek is. Ők 10 triplát dobtak, mi meg az utolsó negyedben teljesen megálltunk, csak 6 pontra voltunk képesek.

Nebojsa Joksimovic, a Krka Novo Mesto játékosa: - Kezdettől fogva problémáink voltak a zóna ellen. Nem sok játékost tudtak forgatni, de ezzel a védekezéssel sok energiát takaríthattak meg. Nem úgy játszottunk, ahogy az ezt megelőző időszakban, ez pedig a győzelembe került, de jó alkalom ez arra, hogy meglássuk és kijavítsuk a hibáinkat, és felkészüljünk a szezon további meccseire.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Tudtuk, hogy a Krka nem a legideálisabb ritmusban játszik mostanában a sűrű bajnoki menetrendjük miatt, fontos meccsük volt szerdán is, ezt akartuk kihasználni, mégha néhány játékosuk vissza is tért sérülésből. Jól kezdtünk támadásban, és végig agresszívek tudtunk maradni. A zónánkra nem igazán találták a választ, emiatt egyre idegesebbek lettek, megérdemelten nyertünk. Sok szerencsét kívánok a Krkának a bajnoksághoz és a hazai rivális Union Olimpija elleni utolsó fordulóbeli meccshez.

Miljan Rakics, a Szolnoki Olaj KK játékosa: - Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, mert a célunk a legjobb 8 közé kerülés, ez a győzelem pedig elengedhetelen volt ennek érdekében. Vannak problémáink a sérültekkel, de a zónavédekezés meghozta a várt sikert. Sok szerencsét kívánunk a Krkának a szezon további részére.

A találkozó hosszabb összefoglalóját ezen a linken elolvashatjátok!

A rövidebbet pedig itt megnézhetitek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus