Alekszics: "Nagyon hamar feladtuk"

A tegnapi Crvena Zvezda - Szolnoki Olaj KK meccs után a két tréner, valamint Sztrahinja Milosevics és Luka Mitrovics nyilatkoztak.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Szerencsénk volt, mert a Zvezda az elmúlt 15 napban nagyon sok meccset játszott, nagyon magas fordulatszámon kellett pörögniük, úgyhogy az első negyedben fel tudtuk velük venni a versenyt. Aztán viszont nem tudtunk váltani, amikor ők eggyel feljebb kapcsoltak. Nagyon hamar feladtuk a küzdelmet, és bár utána próbálkoztunk még, a Zvezda ellen lehetetlen visszajönni nagy hátrányból. Ez a csapat 40 percen keresztül robotol, egészen nyilvánvalóan a legjobb csapat az Adria Ligában, amit a mérlegük mutat is. Gratulálok ellenfelünknek, nekünk pedig tanulnunk kell ebből a meccsből is. Biztos, hogy az utóbbi pár évünk legrosszabb meccse volt ez, de ha feladod, nem számíthatsz már eredményre.

Sztrahinja Milosevics, a Szolnoki Olaj KK játékosa: - Nem tudtunk reagálni az agresszívan játszó ellenfelünk stílusára, és támadásban sem tudtuk végrehajtani azokat a feladatokat, amiket a meccs előtt elterveztünk. Negatív rekord, hogy még az 50 pontot sem értük el. Nagy vereség volt ez, de fel kell állnunk belőle, főleg mivel nagyon fontos meccsek elé nézünk a közeljövőben.

Dejan Radonjics, a Crvena Zvezda vezetőedzője: - Emlékezetes és minőségi teljesítményt nyújtottunk. Egész végig maximálisan koncentráltunk arra, hogy jól végezzük feladatainkat, ami hamar nagy előnyhöz juttatott minket, és ezáltal lehetett ilyen nagy a különbség a végére. Az Alba Berlint is nagy különbéggel vertük a sok meccs és a sérülések ellenére is, ez mutatja, milyen minőségi a keretünk és jó a játékosok hozzáállása. Az idei szezonban már komolyan céljaink vannak, ezért még nagyobb öröm, hogy ezt sikerül is végrehajtani a nyomás alatt is. Nem zavart meg minket fejben, hogy már mi vagyunk az alapszakaszelsők, vagy hogy gyengébb ellenfelek ellen játszunk. A 40 perc során végig maximálisan dolgoztunk, ezért gratulálok a játékosaimnak. Sajnálom, hogy Kaplanovics nem tudott többet játszani 1 percnél, de még nem régóta edz, ezért nem kockáztathattunk.

Luka Mitrovics, a Crvena Zvezda játékosa: - Elégedettek lehetünk, mert sikerült végrehajtani azt, amit elterveztünk, és végig nagyon komolyan vettük a meccset a nagy különbség ellenére is. A játékpercek egyenlően oszlottak el, mi pedig úgy viselkedtünk, mint egy komoly csapat, egyetlen olyan szakasz sem volt, mikor úgy tűnt, hogy túlságosan megnyugszunk előnyünk birtokában. Nagyon jó hangolódás volt ez a Zalgiris elleni meccs előtt, elég időnk van most pihenni és felkészülni arra a találkozóra.

A találkozó hosszabb összefoglalóját ezen a linken elérhetitek!

A rövidebbet pedig itt megnézhetitek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus