Alekszics: "Nem tudtuk elkapni a ritmust védekezésben"

A tegnapi Himki - Szolnoki Olaj találkozó után a két tréner, Dragan Alekszics és Rimas Kurtinaitis, valamint Petteri Koponen nyilatkoztak.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Himkinek, nagyszerű meccsen vannak túl. Négy hármassal indították a mérkőzést, főleg támadásban nagyon jó ritmusban játszottak, és ezt meg is tartották a meccs egésze alatt. Mi egyáltalán nem találtuk a ritmust védekezésben, de az is hozzátartozik a dologhoz, hogy az első számú centerünk hiányzott, így gondjaink voltak a cserékkel. Változtatnunk kellett az egyébként megszokott rotációnkon, és emiatt sokkal több ideig kellett zónavédekezést alkalmaznunk, mint szoktunk, a Himki pedig megbüntette ezt.

Rimas Kurtinaitis, a Himki Moszkva vezetőedzője: Örülök a győzelemnek, de annak módja nem tetszett, ez nem a mi stílusunk, hiszen gyengén védekeztünk és gyengén is pattanóztunk. Ma senkit nem tudok kiemelni. Néhány játékosom valószínűleg nem érti, mennyire fontos a védekezés és a lepattanók begyűjtése. Még nagyon sok munka van előttünk. Egyáltalán nem néztük le az ellenfelet, mert három idegenbeli meccset játszottunk zsinórban, tisztában vagyunk a gyengeségeinkkel.

Petteri Koponen, a Himki Moszkva játékosa: Nagyon kellett a siker, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat a csoportban. Jól kezdtük a meccset, és majdnem végig előnyben játszottunk, de nagyon sok munka van még előttünk, hiszen 84 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek hazai pályán. A védekezésünkön nagyon sokat kell javítanunk a szezon folyamán, mert nagyon sok nehéz meccsünk lesz még. Megpróbálunk továbbra is pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, csinálni a feladatunkat, folytatjuk a kemény munkát, és próbálunk a lehető legtöbbet fejlődni.

Először játszottam magyar csapat ellen. A Szolnoki Olaj legyőzte a Zenitet az első körben, megmutatták, hogy képesek ezen a szinten játszani. Sok jó játékosuk van, akik képesek energiát adni a csapatnak, és több jó kinti dobóval is rendelkeznek, ma is nagyon jól dobtak. Nagyon veszélyesek, főleg hazai pályán, úgyhogy egészen biztos vagyok abban, hogy Magyarországon egy nehéz meccs vár majd ránk.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus