Allen Roscónak új edzője van

A magyar válogatott erőcsatárának klubcsapata, a BL-győztes Iberostar Tenerife vezetőedzőt váltott a tegnapi napon.

A tegnapi napon vált hivatalossá, hogy a Bajnokok Ligája első kiírását megnyerő Iberostar Tenerife menesztette Nenad Markovicsot, nem sokkal később pedig az is napvilágot látott, hogy a görög Fotisz Kacikarisz lesz az utódja - mint ismert, a Tenerifében játszik a magyar válogatott erőcsatára, Allen Rosco.

A Tenerife a BL-ben az első meccsét még elvesztette, azóta azonban öt mérkőzést nyertek, és jól állnak 5-1-es mérlegükkel. A spanyol bajnokságban azonban hiába kezdtek 4-1-gyel, azóta zsinórban négy összecsapást is elvesztettek, ezt pedig, úgy tűnik, megelégelték a vezetők. Kacikarisz nagy név a szakmában, és leginkább Spanyolországban virított a korábbiakban - 2010 januárjától 2013-ig irányította a Bilbaót, akikkel egyszer harmadik, egyszer második lett a EuroCupban, nyert spanyol bajnoki ezüstérmet, és egyszer megválasztották a EuroCup legjobb edzőjének is.

2012 és 2013 között az orosz válogatott kispadján ült, de még azelőtt lemondott, hogy egyetlen világversenyen irányította volna őket, a 2014-es vb-n pedig már ő volt a görög szövetségi kapitány - ott a 9. helyen végeztek, a 2015-ös Eb-n az ötödikek lettek, tavaly pedig nem jutottak ki az olimpiai pótselejtező sorozatban, ami után Kacikarisz távozott a nemzeti csapat éléről. Idén nyáron az izraeli Hapoel Jeruzsálemhez szerződött, de november elején menesztették a gyenge eredmények miatt - akkor 4-1-gyel jól álltak a hazai bajnokságban, a EuroCupban viszont 1-4-gyel szerénykedtek, a "féloldalas" teljesítmény pedig tőle sem volt elég, ahogy a Tenerifénél Markovicstól is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus