Amare Stoudemire a EuroCup második csapatában

A hétvégén kihirdették az All-EuroCup első és második csapatokat - az egykori NBA-sztár, Amare Stoudemire a második ötösben kapott helyet, a 10 évvel ezelőtti Knicks-Nuggets balhé egyik főszereplője, Mardy Collins pedig az elsőben.

Bár a döntő még hátra van az ULEB második számú sorozatából, de tegnap és ma kihirdették az All-EuroCup első és második ötösét.

All-EuroCup második ötös

Kyle Fogg (Unicaja Malaga)
Kyle Kuric (Herbalife Gran Canaria)
Fernando San Emeterio (Valencia Basket Club)
Amar'e Stoudemire (Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem)
Maxi Kleber (Bayern München)

Kyle Fogg a döntőbe jutó Unicaja Malaga legjobb pontszerzője volt (12.9), ráadásul az utolsó 8 meccsen még rátett ebben a szegmensben egy lapáttal (14.6), volt 3.3 pattanója és 2.5 gólpassza is meccsenként, 36 tripláját pedig 43.6%-os pontossággal hozta. Kyle Kuricot az előző szezon végén még agydaganata miatt műtötték, most azonban a Gran Canaria legjobbja volt pontokban (15.1) és VAL-indexben is (15.4), miközben az egész mezőny legnagyobb triplaspecialistája volt 49 bedobott hármasával és 50%-os kinti mutatójával. Fernando San Emeterio a fináléba jutó Valencia második legjobb pontszerzője (10.2) és gólpasszadója volt (2.3), ráadásul az elődöntőben 20.3-es VAL-indexet hozott, ami a legjobb volt az egész mezőnyben, ráadásul az első és a harmadik "körben" is MVP lett az elődöntőben.

Amare Stoudemire először játszott az NBA-n kívül profi pályafutása során, de azonnal a Hapoel második legjobb pontszerzője (12.8) és második leghasznosabb tagja volt (15.4), emellett az egész mezőny ötödik legjobb lepattanózója (6.6) és második legjobb blokkolója (1.2). Maxi Kleber igazi újhullámos magasember - 9.4 pontot átlagolt, de ő volt az egész sorozat negyedik legjobb pattanózója (6.6), emellett pedig 44%-kal dobta a hármasokat (22/50). 13.9-es VAL-indexe a második legjobb volt a müncheni gárdán belül.

All-EuroCup első ötös

Curtis Jerrells (Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem)
Alekszej Shved (Himki Moszkva)
Mardy Collins (Lokomotiv Kubany Krasznodar)
Dejan Muszli (Unicaja Malaga)
Bojan Dubljevics (Valencia Basket Club)

Curtis Jerrells tavaly a Galatasaray-jal nyert EuroCupot, idén pedig ő töltötte a legtöbbet a parketten az egész mezőnyből, és az ötödik legjobb pontszerző lett (16.8) amellett, hogy a második legjobb mutatója volt csapaton belül a gólpasszoknál (3.7), meccsenként pedig 2.7 bedobott triplája volt 44%-kal, ami a harmadik legjobb statisztika volt azok között, akiknek legalább 5 kísérletük volt mérkőzésenként az összes játékos közül. Alekszej Shved volt a kiírás legjobb pontszerzője (22.0), leghasznosabb játékosa (22.3) és legjobb tripladobója a bedobott hármasok száma alapján (3.4/meccs), a hatodik legjobb gólpasszadó (5.2), illetve a moszkvai csapat második legjobb lepattanózója (4.0).

A 10 éve a Knicks-Nuggets tömegbunyóban főszerepet vállaló Mardy Collins volt a negyedik legjobb pontszerző (10.8) és a harmadik leghasznosabb játékos (10.8) a Kubanynál, viszont ő szedte a legtöbb pattanót (5.7), ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt (3.6) és szerezte a legtöbb labdát (1.1) a csapaton belül. Dejan Muszli volt a döntőbe jutó Malaga leghasznosabb játékosa a VAL-index alapján (14.2), a második legjobb pontszerzője (11.7) és a negyedik legjobb pattanózója (3.9). Bojan Dubljevics pedig a másik döntős, a Valencia vezére volt - sokat volt sérült a szezon elején, de a negyeddöntő és az elődöntő hat meccsén 12.3 pontot és 9.0 pattanót átlagolt. A szezon során ő volt csapata legjobb pontszerzője (11.6) és leghasznosabb játékosa (14.1), miközben az egész mezőny harmadik legjobb pattanózójaként végzett (6.8). 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus