Asceric: "Megérdemeltük volna a győzelmet!"

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK a Tsmoki Minszk vendége volt a EuroChallenge első csoportkörének harmadik fordulójában. Hiába tűnt úgy a harmadik negyed után, hogy a magyar együttes nyerhet, a záró felvonásban fordítottak a vendéglátók, így mindkét gárda mérlege 2-1 három kört követően. A meccs után a két vezetőedző, illetve a találkozó két legjobbja, a végjátékban brillírozó Parrish Petty, illetve az egész meccsen kitűnő Lóránt Péter nyilatkoztak.

Lóránt Péter, a Szolnoki Olaj KK magasember: - Úgy gondolom, nem érdemeltük meg, hogy veszítsünk, de ilyen a kosárlabda, ilyen a sport. Először is szeretnék gratulálni a Tsmoki Minszknek, az utolsó pillanatig küzdöttek, hajtottak. Azt hiszem, nem elég, ha csak 36 percig tartjuk kontroll alatt a mérkőzést. Kintről nagyon jól játszottak, és minden fontos dobást értékesítettek a végjátékban.

Neno Asceric, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Gratulálok a Minszknek és edzőjüknek a győzelemhez, bár úgy gondolom, mi is megérdemeltük volna a sikert ma. Nagyon jól játszottunk, koncentráltunk, irányítottuk a találkozót. Nehéz megmondani, mi történt az utolsó negyedben. Valószínűleg a koncentráció csökkenése volt az ok - csak kicsit lankadt a figyelmünk, de ennyi elég is volt.

Ehhez hozzájön még az is, hogy a héten igazolt játékosunk még nem érkezett meg, a legjobb emberünk nem játszhatott, a legnagyobb probléma viszont az volt, hogy nem tudtunk 40 percen keresztül jól játszani. Nagyon jó pontszerzési lehetőségeink voltak 6-7-szer is, de kosarat egyik esetben sem tudtunk szerezni, míg ellenfelünk minden lehetőséget megragadott. Túl kell lépnünk ezen a nehéz vereségen, a következő meccsre kell figyelnünk, arra kell felkészülnünk minél jobban.

Parrish Petty, a Tsmoki Minszk hátvédje: - Nagyon jó meccset játszottunk egy erős, jól felkészített ellenféllel szemben. Minden figurájukat nagyon magas szinten, precízen játszották. Nagyon lassan, rossz ritmusban kezdtünk, de utána felvettük a megfelelő fordulatszámot, összeállt a játékunk, a negyedik negyedben pedig nagyon agresszíven kosárlabdáztunk.

Donaldasz Kairisz, a Tsmoki Minszk vezetőedzője: - Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a találkozót, mert nagyon sokszor úgy tűnt, hogy végleg elveszítjük a kontrollt. A CSZKA-t leszámítva valószínűleg a legtapasztaltabb ellenfelükkel játszottunk ma este. Nagyon tisztelem Nedeljko Ascericet, azt, ahogy a csapatát kezeli, és ahogy a játékosai játszanak. Nagyon nehéz volt a félpályán alkalmazott taktikájuk ellen védekezni. Örülök, hogy zavart tudunk okozni náluk, és szerencsénk is volt a végjátékban, fontos dobásokat értékesítettünk, ennek köszönhetően nyertünk.

 

Forrás - fibaeurope.com
Foto, Slide- szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus