Asceric utolsó szolnoki nyilatkozata

Kedden este a Szolnoki Olaj KK együttese 68-76-os vereséget szenvedett a marosvásárhelyi BC Mures csapatától a Tiszaligetben. Mint ismeretes, a találkozót követően, tegnap délelőtt a szolnoki klub menesztette vezetőedzőjét, Nenad Ascericet. A tréner utolsó szolnoki nyilatkozatát a keddi vereség után adta tehát, de megszólalt Lóránt Péter, Szrecsko Szekulovics és Tudor Jucan is.

Tudor Jucan, a BC Mures csapatkapitánya: - Nagyon nehéz meccs volt, de tudtuk előre, hogy egy jó csapattal kell játszanunk, hiszen két napja megverték a Partizant. Kicsit idegesek is voltunk, de idővel sikerült megnyugodnunk. Fáradt volt a Szolnok, de mi is, hiszen hétvégén mi is játszottunk. A lepattanócsatát sikerült megnyernünk, szerintem ezzel nyertünk egy jó meccsen.

Szrecsko Szekulovics, a BC Mures vezetőedzője: - Nagyon kemény meccs volt, de erre is számítottunk előzetesen. Korábban nagyon sokszor jártam Szolnokon volt csapataimmal, ismertem az atmoszférát, hogy a közönség milyen hangulatot tud teremteni, és azt is tudtuk, hogy otthon sokkal jobban teljesítenek, mint idegenben. Hiába tudtuk azonban ezeket előre, nehéz felkészülni erre a mérkőzés előtt.

A Szolnok szerintem azt gondolta, könnyebb dolga lesz. Romániában nyertek ellenünk, de ott nem volt velünk Martinics, aki sok meccsről hiányzott, és meghatározó játékosunk. Örülök, hogy nyertünk, és annak is, hogy elindultunk a sorozatban. Nagyon sok ilyen meccset kell még játszanunk, tapasztalatot kell gyűjtenünk, hogy a nemzetközi porondon is meghatározóbb teljesítményre legyünk képesek. Még egyszer mondom, nagyon örülök a győzelemnek, és annak is, hogy újra Magyarországon lehettem.

Lóránt Péter, a Szolnoki Olaj KK magasembere: - Sajnálom, hogy kikaptunk. Úgy érzem, nem a túl nagy önbizalom volt az oka a vereségünknek, vagy az, hogy alábecsültük volna ellenfelünket. Csak a saját nevemben beszélhetek, de én nagyon fáradt voltam, nem tudtam kellő energiát mozgósítani erre a mérkőzésre. Két pozitívum van. Egyrészt az, hogy így is továbbjutottunk, másrészt az, hogy ettől a vereségtől függetlenül jövő héten játszhatunk a csoportelsőségért.

Nenad Asceric, a Szolnoki Olaj KK (volt) vezetőedzője: - Először is szeretnék gratulálni a Marosvásárhelynek, illetve Szrecsko Szekulovicsnak. Jól játszottak, megérdemelten nyertek. Nem akarok kifogásokat keresni, de nem szeretném leszidni a játékosaimat, mert szerintem nem érdemeljük meg a kritikát. Ahogy nem ismerek a sportban túlzott eufóriát, úgy túlságosan nagy mélységeket sem, ezért ahogy a Partizan elleni győzelem után nem hagytam elszállni a fiúkat, úgy most sem fogom őket a földbe döngölni, nem történt tragédia.

Mindig a játékosaim mögött állok. A menetrendünk elképesztő, két nappal a Partizan elleni találkozó után újabb kemény meccset kellett játszanunk. Nehéz ilyenkor az energiákat, az erőt és a koncentrációt újra magas, vagy legalábbis megfelelő szintre hozni. Szerintem jó úton járunk, és aki nincs benne a sportban, az nem tudja ezt.

 

Foto - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus