Az Olaj jövőre már nem indul az Adria Ligában

A Szolnoki Olaj KK sajtóközleményben tudatta, hogy jövőre már nem indul az Adria Ligában, visszatér a magyar bajnokság alapszakaszába. Íme a szolnoki klub nyilatkozata!

A szolnoki klub sajtóközleménye:

"A Szolnoki Olaj KK csapata 4 éve, 2010 őszén kezdte meg nemzetközi kupaszereplését, amikor is egyedüli magyar csapatként vállalta a EuroChallenge kupában történő szereplést. Elindítva ezzel azt a tudatosan felépített, jelenleg is tartó folyamatot, melynek végcélja egy, az EuroCup-ban is sikeresen szereplő magyar klubcsapat létrehozása.

A második idényben elért Final Four szereplés és a Négyes Döntő magyarországi megrendezése osztatlan elismerést váltott ki a magyar- és az európai kosárlabdatársadalomban egyaránt.

A Klubvezetés által felállított fejlődési pálya következő jelentős állomása, csapatunk 2012-es ABA Liga indulása volt. Az európai bajnokságok közül az egyik legerősebb versenyrendszer adott lehetőséget egy magyar csapatnak, a Szolnoki Olaj KK-nak és rajtunk keresztül magyar játékvezetőknek, mérkőzésellenőröknek, hogy  eddig soha nem tapasztaltan magas színvonalú versenysorozatban mutassák meg tudásukat, felkészültségüket. Az elvárások visszaigazolásaként, az első idény végén csapatunk saját maga vívta ki a benntmaradást.

Klubunk sajnálattal tapasztalja, hogy a pénzügyi lehetőségek beszűkülése miatt Európa szerte visszaesik a nemzeti bajnokságok színvonala és csökken a minőségi első osztályú csapatok létszáma.

Megtisztelő volt számunkra a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Elnökének és Főtitkárának megkeresése, melyben felkérték csapatunkat a magyar bajnokság alapszakaszába történő visszatérésünkre.

A Klub tulajdonosainak és vezetőinek döntése értelmében a Szolnoki Olaj KK nem él a szerződés adta lehetőséggel és nem vesz részt az ABA Liga 2014/2015-ös mérkőzésein, hanem már az alapszakaszban csatlakozik a magyar bajnokság küzdelmeihez.

Ezzel párhuzamosan továbbra is résztvevője és egyre meghatározóbb magyar csapata kívánunk lenni a nemzetközi kupaküzdelmeknek.

Szolnok, 2014. Március 19.

Szolnoki Olaj KK"

 

Foto, Slide - iszolnok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus