Báder: "Végig együtt voltunk, mi irányítottunk"

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK egy év szünet után ismét bejutott a EuroChallenge Final Fourjába, miután 78-60-ra diadalmaskodott idegenben a Tartu Rock gárdája ellen. A találkozót követően a két vezetőedző, Dragan Alekszics és Gert Kullamäe, valamint két játékosuk, Báder Márton és Marek Doronin nyilatkoztak.

Báder Márton, a Szolnoki Olaj KK centere: - Egy meccsen dőlt el minden, ráadásul két nagyon hasonló játékerőt képviselő csapat között. A nyomás a Tartun volt - otthon játszottak, a hazai közönség pedig nagyon sokat várt tőlük. Sajnálom, hogy az észteknek nem sikerült a négybe jutás, mert nagyszerű táboruk van és nagyon jó szezont futottak eddig. Az volt a legfontosabb szerintem, hogy kitűnő csapatunk van, amelyiknek nagyon jó a hozzáállása is. Mindig együtt voltunk, ezért nyertünk. Végig a kezünkben tartottuk az irányítást, erre pedig nagyon büszkék vagyunk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Először is szeretnék gratulálni a Tartunak, mert nagyot játszottak az idei EuroChallenge-ben. Úgy gondoltuk, rajtuk lesz a nyomás, mindent vagy semmit találkozó volt ez nekik hazai pályán. Úgy építettük fel a taktikánkat, hogy az első 5 percet éljük túl. Megcsináltuk, ezt követően pedig irányítottuk a meccset. Pontosan tudtuk, mit kell tennünk a pályán, emiatt el is kezdtek kapkodni, és az üres helyzeteiket is elhibázták. Tudtuk a mérkőzés előtt is, mit fognak játszani, én pedig próbáltam levenni a terhet játékosaimról. Végig csak a cél lebegett a szemünk előtt, és nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy teljes mértékben koncentrálni tudtak a pályán akkor is, amikor a közönség nagyon hangosan buzdította az ellenfelet.

Marek Doronin, a Tartu Rock csapatkapitánya: - Csapatként egy kicsit kifulladtunk ma. Ebben a naptári évben először veszítettünk itthon, és ilyen kevés pontot még nem is dobtunk saját pályánkon. Mindenki jól akart teljesíteni, de nem kezeltük jól a rajtunk lévő nyomást, túl sokat gondolkodtunk. Az első félidőben jól védekeztünk, de ha nem tudsz elég pontot dobni a negyeddöntőben, akkor nem nyerhetsz, főleg hazai pályán nem.

Gert Kullamäe, a Tartu Rock vezetőedzője: - Gratulálok a Szolnoknak a Final Fourhoz, megérdemelték a győzelmet. Azt gondolom, az egyik legjobb ellenfelünk voltak, akikkel az egész szezonban találkoztunk, végig csapatként játszottak. Nagyon sok erősségük van, főleg azt követően domborodott ez ki, hogy Báder Márton is visszatért. Nagyon jó meccset játszottak. Nálunk Janar Talts nem érezte jól magát, de a vereségünk oka az volt, hogy nem bírtuk el a hazai pálya által adott nyomást, túl sok volt ez most számunkra. Ezért jutott be a négyesdöntőbe a Szolnok, mi pedig emiatt estünk ki.

 

Forrás - fibaeurope.com
Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus