Bajban a csehek: Balvin sem lesz ott az Eb-n

Csoportellenfelünknél a Jan Vesely pótlásának tervezett Ondrej Balvin sem lesz ott az Európa-bajnokságon sérülése miatt.

Múlt hét csütörtökön írtunk róla, hogy Jan Vesely visszalépése miatt abban bíznak a magyar válogatott csoportellenfelénél, a cseheknél, hogy Ondrej Balvinnal tudják helyettesíteni a Fenerbahce sztárját center poszton.

Balvin azonban a mai napon a cseh szövetségen keresztül egy hivatalos közleményben jelezte, hogy elnézést kér a nyárért, de a sérülése miatt nem lesz ott a kontinensviadalon. Amikor aláírt idén nyáron a spanyol Herbalife Gran Canariához, akkor azt javasolták neki, hogy ne vegyen részt a felkészülésben és az Eb-n - a bokája még mindig nem gyógyult meg, úgyhogy csapata tanácsait követi. Fontos idény előtt áll, és szeretne egy kiváló szezonrajtot produkálni új klubjában.

A válogatott segédedzője, Lubos Barton azt mondta, hogy amikor Balvin aláírt a Gran Canariához, akkor tudatták velük, hogy nincs olyan állapotban a center, hogy csatlakozzon az együtteshez, Ronen Ginzburg, a szövetségi kapitány azonban továbbment ennél - ő egyenesen kimondta, hogy szerinte a Gran Canaria nem igazán működött velük együtt. Ginzburg szerint a center kiesése óriási érvágás, mert hatalmas szerepe lett volna a gárdában.

Úgy néz ki, hogy Blake Schilb sem lesz ott a csapatban, bár esetében még mindig nincs ez kijelentve hivatalosan, csak a múlt héten kijött nyilatkozatok érvényesek - abban Ginzburg annyit mondott, hogy ha Schilb új csapata megvan, akkor ő is ott lesz a válogatottban, legalábbis ezt ígérte nekik a honosított kiscsatár, de ő nem túl bizakodó ezzel kapcsolatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus