Barovics a Buducsnosztnál, Pearson a Dijonnál

A korábban Magyarországon légióskodó játékosok közül Filip Barovics a montenegróiak kirakatcsapatához, a Buducsnoszthoz igazolt, míg Ryan Pearson marad a francia élvonalban, a JDA Dijon játékosa lesz.

A Magyarországon több együttesnél is megforduló, montenegrói magasember, Filip Barovics hazaigazolt - hazája kirakatcsapatának, az Adria Ligában is meghatározó szerepet betöltő Buducsnosztnak a játékosa lesz a most következő idényben. A 27 éves, 206 centis játékos az előző szezont a német élvonalban, a Telekom Baskets Bonn-nál töltötte, ahol a bajnokságban 13.8 perc alatt 7.7 pontos és 3.0 pattanós átlagokat produkált, a FIBA Europe Cupban pedig 16.4 perc alatt 10.0 pontos és 4.1 pattanós mutatói voltak. 2009 és 2011 között egyébként volt már a podgoricai együttes játékosa.

A 2015/16-ban az Alba Fehérvárnál megforduló Ryan Pearson is új csapatra talált - ő marad a francia első osztályban, a JDA Dijon együttesnél folytatja. Pearson az előző idényben a Le Mans-t erősítette - nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt hozott, hiszen a francia élvonalban 12.2 pontot és 4.1 pattanót átlagolt, a Bajnokok Ligájában pedig 12.0 pontos és 4.1 pattanós statisztikákat hozott össze, mindkét sorozatban ő volt a Le Mans-i gárda legeredményesebbje. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus