Borul a BL és a FIBA Europe Cup lebonyolítása

Három csapat csatlakozott a Bajnokok Ligája főtáblájához, a Sassarinak sem kell selejteznie, így teljesen borul az eddig ismert rendszer - ez szinte biztosan kihatással lesz mind a négy magyar nemzetközi kupaindulóra, az Albára biztosan.

Megint káosz van a FIBA által rendezett sorozatokban, miután három csapat, a görög AEK Athén, a szerb Partizan Belgrád, illetve a lengyel Stelmet Zielona Gora bejelentette, hogy kilépnek az ULEB által rendezett EuroCupból, a Sportando pedig ma jelentette, hogy ez a három együttes a FIBA Bajnokok Ligája főtábláján indul majd azzal a Dinamo Sassarival, amelynek eredetileg selejtezőt kellett volna játszania.

Amellett, hogy magyar csapat eddig nem érintett a dologban, egyértelmű változásokkal jár a magyar klubok szempontjából is ez a hír, hiszen a TLI-Alba Fehérvár csoportjába került volna a Sassari és a Bakken Bears BL-selejtező vesztese.

Gyakorlatilag semmit nem tudni jelenleg a két sorozat lebonyolításáról, hiszen selejtezőket és így BL és FIBA Europe Cup csoportbeosztásokat borít fel a Sassari utólagos kiemelése. Annyit írt még a Sportando, hogy 40 csapatos lesz a Bajnokok Ligája, 8-8 csapat lesz 5 csoportba osztva, ez viszont akár a Szolnoki Olaj KK egyenes ági főtáblás kezdését is jelentheti - nyilván Sztojan Ivkovicsék nem számolnak ezzel, csak akkor, ha megkeresik őket egy ilyen forgatókönyvvel, de az biztos, hogy borulni fog az eddig ismert sorsolás. Azt például már bejelentette az Openjobmetis Varese, hogy csak egy selejtezőkört kell vívniuk az eddigi kettő helyett, azt pedig a Benfica ellen, az Olaj tehát valahova "eltűnt".

Ha kevesebb BL selejtezős lesz, akkor kevesebb lesz az onnan kieső csapat, ami pedig a második számú FIBA sorozat lebonyolítását és csoportkiosztását is borítja. Az sem elképzelhetetlen egyébként, hogy a Körmend és a Sopron nem fog selejtezőt vívni, bár erre vonatkozóan semmilyen információnk nincs, a csapatok pedig nyilván továbbra is úgy készülnek, hogy meg kell küzdeniük egymással a főtábláért, mindaddig, amíg nem szólnak nekik, hogy mégsem kell.

Amint meglesz a pontos új lebonyolítási rendszer, természetesen beszámolunk majd arról is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus