Buruszisz Hangát vinné a Panához

A nyáron a Laboral Kutxától a Panathinaikoszhoz szerződő Jannisz Buruszisz a vele készített interjúban elmondta, ha egy játékost vihetne most a Panához, az Hanga Ádám lenne.

A Laboral Kutxa (most már Baskonia) egyik legnagyobb érvágása a nyár folyamán Jannisz Buruszisz, a görög center távozása volt, aki hazaigazolt a Panathinaikosz együtteséhez. A Pana médianapot tartott, amelyen Buruszisz a EuroHoopsnak mesélt több dologról is.

Elmondása szerint az NBA-be akart igazolni a Pana előtt, ez volt a fő célja, és ha megtalálta volna azt, amit keresett, akkor át is tette volna székhelyét a tengerentúlra. Nem sikerült azonban olyan megállapodást kötnie egyik együttessel sem, amely megfelelt volna neki, mert ő kétéves szerződést akart, és minden iránta érdeklődő klub csak 1-1 éves kontraktusokat ajánlott neki. Családja van, úgyhogy nem tehette meg, hogy igent mondjon, és mindössze pár hónapra átköltöztesse őket Amerikába. Azt is hozzátette, hogy ha lejár a szerződése a Panathinaikosznál, akkor már lehet, hogy egy 1 éves megállapodással is hajlandó lenne átmenni az NBA-be, de ez még a jövő zenéje.

A Laboralnál hozta karrierje eddigi legjobb évét a center, amire volt edzője, a nyáron a spanyol csapattól szintén távozó Velimir Perasovic annyit mondott, hogy számára ez nem volt meglepetés, illetve szerinte meg tudja ismételni ezt Buruszisz ebben az idényben is. A görög játékos azt nyilatkozta, hogy már az első naptól kezdve fantasztikus kapcsolatot alakítottak ki Perasovic mesterrel - egy kezén meg tudja számolni, hogy az évek során hány ember volt, aki tényleg segített neki abban, hogy sokkal jobb játékossá váljon, és a horvát szakember közéjük tartozik. Ő késztette arra, hogy fejlődjön, és nagyon sok sikert kívánt egykori edzőjének a török Anadolu Efesnél.

Buruszisz szerint a Panathinaikosznál nem az a lényeg, hogy ő mit fog csinálni a parketten, nem ez fog számítani, hanem az, hogy csapatként mire képesek. Sok tehetséges játékosuk van, egységesen kell kosarazniuk.

Arra is rákérdeztek Buruszisznál, hogy ha egy játékost választhatna, hogy a csapattársa legyen a Panánál idén, akkor ki lenne az. A klasszis center azt mondta, hogy Hanga Ádám, mert az előző idényben csukott szemmel is megtalálták egymást a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus