Chase Budinger lesz Hanga cseréje

A Baskonia tovább mélyíti keretét - tegnap este hivatalosan is leigazolták az NBA-ben hét idényt lehúzó Chase Budingert.

Tegnap este a Baskonia kikapott az Olympiakosztól az Euroliga 4. fordulójában, Sito Alonso vezetőedző pedig a meccs utáni sajtótájékoztatón mondta el, hogy a csapat leigazolja Chase Budingert - ezt a gárda nem sokkal később hivatalosan is megerősítette.

A 28 éves kiscsatár 7 szezont húzott le a ligában, a 2009-es draft 44. választottja volt, és karrierjét a Houston Rocketsnél kezdte - három évet töltött a texasiaknál, hármat a Minnesota Timberwolvesban, majd az előző idényben az Indiana Pacersnél kezdett, a szezont pedig a Phoenix Sunsnál fejezte be.

Legjobb éveiben 9.5-10.0 pont között átlagolt 3.5-4.0 pattanóval és 40% környéki triplával, de rettenetesen hullámzott a külső dobása, védekezésben sosem volt jó (NBA-szinten), 2012-es súlyos térdsérülése óta pedig legnagyobb erősségéből, az atletikusságából is sokat veszített (ő korábban egyébként röplabdázott). Érdekes kérdés lesz, hogy mit tud hozzátenni majd a játékhoz Európában - valószínűleg Hanga Ádám és Tornike Shengelia cseréje lesz, a hírek szerint használni fogják négyesként is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus