Cseh meglepetés - kiesett Horvátország!

A Satoransky-Vesely páros vezérletével parádés játékot mutattak a csehek, a teljesen széteső horvátok nagy meglepetésre búcsúztak az Eb-től.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Horvátország – Csehország 59-80 (13-20, 18-28, 12-17, 16-15)

Mario Hezonja gyors öt pontjával került előnybe az első percekben Horvátország, de végig tartották a lépést a csehek – sőt, egy 11-0-s (!) futással állva is hagyták Saricékat. A rendkívül szervezetten és koncentráltan játszó Schilbékkel nem is tudtak mit kezdeni a horvátok, sok labdát adtak el, ezekből pedig folyamatosan szerezték pontjaikat a csehek - a második negyed elején elérte a különbség a tízet. A horvátoknál Bogdanovic és Simon vállalta magára a pontszerzést, de ketten kevésnek bizonyultak az olajozottan játszó és pontosabb dobó Csehország ellen – félidőben meglepetésre már 17 ponttal jártak előrébb Satoransky-ék.

A harmadik negyed elején aztán jött az újabb sokk a horvátok számára: az első percben Simon bokája kiment, amikor egy felugrás után Vesely lábára érkezett le és le kellett támogatni a pályáról. Bogdanovicék továbbra is egy-egyekkel próbáltak haladni, de rengeteg labdát veszítettek, Satoransky irányításával pedig ezeket rendre kihasználta Csehország – a különbség már harminc pontnál is járt és bár ebből faragott a horvát csapat, így sem maradt sok kérdés az utolsó negyedre. Egy rohamot még megpróbáltak Saricék, de csak pár percig tarott, így megvan az Eb eddigi legnagyobb meglepetése - az egyik esélyes, Horvátország kiesett, a "kicsapat" Csehország viszont ott lesz a legjobb nyolcban. Érdemes kiemelni a 20 pontos, 13 lepattanós Vesely-t, valamint a 10 pontos, 11 gólpasszos Satoransky-t, ők voltak az igazi vezérek most a cseh válogatottban, amely összesen 27 gólpasszt osztott szét - a horvátok összesen 13-at, viszont eladtak 24 labdát. 

Horvátország legjobb dobói: Bogdanovic 12/3, Ukic 10/6, Hezonja 10/3
Csehország legjobb dobói: Vesely 20, Jelinek 13/3, Schilb 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus