Csehország kiütötte a letteket és ott lesz a selejtezőn!

Vesely-ék az első negyed után átrohantak ellenfelükön, így ők lettek a hetedikek - tehát ott lesznek az olimpiai selejtező tornán. 

 

Európa-bajnokság, 7. helyért

Lettország - Csehország 70-97 (23-28, 13-29, 9-23, 25-17)

Mindkét gárda remekbeszabott támadásokkal és pontos dobásokkal nyitott, a 80%-kal tüzelőz lettek hatpontos fórt építettek ki az első negyed közepére. Az egész játékrész brutális dobótelesítményt hozott, mindkét együttes 60% felett dobott, majd Satoransky vezérletével elkezdett távolodni - ahogy az "lenni szokott", a lettek játéka kissé lelassult, nem ültek extra százalékban a dobásaik, a csehek pedig ezt kihasználva, valamint jól büntetőzve kilenc ponttal megléptek. A nagyszünet előtti percekben aztán demoralizáló kosarakkal tovább növelték ezt az előnyt, Jelinek három büntetőt is elsüllyesztett, majd beindult Vesely és egymaga berámolt nyolc pontot - eközben a lettek semmit sem tudtak hozzátenni, az utolsó pillanatban a húsz pontot is átlépte a cseh előny.

A fordulás után egy 6-0-s futással végleg lezárták a meccset Satoransky-ék, a lettekben egyszerűen nem volt meg az az erő, hogy a közel harmincpontos hátrányból felálljanak. Ez a harminc hamarosan már a negyvenet is közelítette, az utolsó negyed pedig már csak a "szükséges rossz" volt a csapatok számára - ugyan ezt megnyerte Lettország, így is 27 pontos vereséget szenvedett. Vesely-ék 56%-kal dobtak mezőnyből és 26 gólpasszt osztottak szét - annak ellenére verték agyon ellenfelüket, hogy összesen két (!) triplát tudtak elsüllyeszteni. 

Lettország legjobb dobói: Timma 11/3, Meiers 10, Peiners 8
Csehország legjobb dobói: Vesely 24, Satoransky 16/3, Auda 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus