Dzunics: "A kosárlabda nem csak futás, lepattanózás és harc"

Tegnap este a magyar bajnokságot vezető Atomerőmű SE együttese a török Royal Hali Gaziantep vendége volt a EuroChallenge első csoportkörének második fordulójában. A vendéglátók 75-63-as győzelmével végződő mérkőzést követően a két tréner, Dzunics Braniszlav és Aziz Bekir, valamint egy-egy játékosuk, Deonta Vaughn és Erden Eryüz nyilatkoztak a fibaeurope.com-nak, az ő összegzéseiket olvashatjátok most.

Dzunics Braniszlav, az Atomerőmű SE vezetőedzője: - Először is, azt gondolom, hogy a hazai csapat azért nyert, mert egyszerűen jobban játszott nálunk, bár mi is nagy energiákat mozgósítottunk. A meccs előtt az öltözőben azt beszéltük meg játékosaimmal, hogy megpróbálunk a lehető legtöbbet futni, jól lepattanózni és harcolni minden labdáért, de a kosárlabda nem csak erről szól. Mai erőfeszítéseink sajnos kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy sikerrel vívjuk meg ezt a találkozót.

Deonta Vaughn, az Atomerőmű SE hátvédje: - Ellenfelünk jól felkészült, megvolt a terve a meccsre, amihez tartották is magukat végig, de mi is nagyot harcoltunk. Tudjuk, hogy mik az erősségeink, hogy min kell dolgoznunk, és hogy milyen irányban kell haladnunk tovább csapatként.

Aziz Bekir, a Royal Hali Gaziantep vezetőedzője: - A mai mérkőzésen mentálisan le kellett győznünk saját magunkat is, mivel az utóbbi pár fordulóban sok vereséget szenvedtünk a török bajnokságban. Nagyon jól jött ez a győzelem számunkra. Nem játszottunk jól, de jól védekeztünk, és csapatként harcoltunk a siker elérése érdekében.

Erden Eryüz, a Royal Hali Gaziantep csapatkapitánya: - Nagyon nehezen indultunk be az első negyedben. Az első félidőben nagyon sok üres dobóhelyzetet hagytunk az ellenfélnek, de a második negyedben nagyot küzdöttünk a győzelemért. Nem volt elég időnk felkészülni az ellenfélből, mivel folyamatosan játszanunk kell, úgyhogy nagy győzelem ez számunkra.

 

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus