Dzunics szerint ledolgozható a hátrány, Potocnik szerint ijedten kezdtek

Így értékeltek a vezetőedzők az Alba, illetve a Körmend szerdai nemzetközi vereségét követően. 

Hullámzó mérkőzést vívott szerda este az Alba Fehérvár Litvániában a FIBA Europe Cup következő körében, végül 13 pont lett közte, ami Dzunics Braniszlav szerint ledolgozható különbség. 

Juventus Utena - Alba Fehérvár 87-74

Dzunics Braniszlav (nso.hu): – Az első negyedben szinte semmit nem dobtunk be, pedig voltak helyzeteink, a másik oldalon viszont védekezésben túl sok hibát követtünk el, ezt könyörtelenül megbüntette az ellenfél. Utána összeszedtük magukat a védekezésben, de a távoli dobásokkal végig gondjaink voltak, így nehéz volt felzárkózni. Végül sikerült visszajönni mínusz két pontra, de a hajrában ismét hibáztunk, az ellenfél pedig bedobta a triplákat, így lett nagyobb a vereség. A különbség ledolgozható otthon, de csak akkor, ha negyven percen keresztül összeszedetten kosárlabdázunk.

 

Az Egis Körmend viszont elvesztette továbbjutási esélyét, a sokak szerint a sorozat legnagyobb esélyesének tartott Venezia 32 pontos előnyt szerzett a visszavágóra. 

Umana Reyer Venezia - Egis Körmend 83-51

Walter De Raffaele (nso.hu): – Negyven percen keresztül a megfelelő intenzitással játszottunk, remekül vittük végig a gyors indításainkat. Végig tartottuk a saját ritmusunkat, figyelmesen, jó hozzáállással kosárlabdáztunk. Mostantól a következő mérkőzésünkre koncentrálunk.

Gasper Potocnik (nso.hu): – Az első néhány percben ijedten játszottunk, aztán összeszedtük magunkat, különösen védekezésben. A támadásunk azonban akadozott és a Venezia elég jó ahhoz, hogy ezt folyamatosan megbüntesse. A második félidőben egyik játékelemben sem teljesítettünk a megfelelő szinten, puhák voltunk védekezésben és nem játszottunk csapatként. Az eredmény mindent elmond, de azt gondolom, tudunk ennél sokkal jobban játszani.

slide: albakosar.hu 
fotó: Simon Erika - FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus