Eb-percek: 14 nap múlva feldobás

A csehek az utolsó pillanatban kapott triplával szenvedtek vereséget a törököktől. Nem hivatalos még, de kész a spanyolok 12 fős kerete az Eb-re, a belgák viszont hivatalosan is kijelölték azt a 12 játékost, aki a kontinensviadalon képviseli őket. Koponen csatlakozott a finn csapathoz. A franciák 14 főre szűkítették állományukat.

Egyetlen meccset rendeztek tegnap este, ezen csoportellenfelünk, Csehország fogadta Törökországot. A vendégek egy hullámzó, de azért végig szoros mérkőzés utolsó negyedének elején 7 ponttal is vezettek, ám a vendéglátó állt jobban 4 ponttal az utolsó perc kezdetén (63-59). Egypontos előnynél Tomas Satoransky (15 pont, 5-5 pattanó és gólpassz, 4 eladott labda) csak egy büntetőt dobott be a végén, a törökök pedig vezettek még egy gyors támadást 7 másodperc alatt, aminek a legvégén Bobby Dixon (9 pont) beszórt egy hármast, ezzel fordított és győzött Törökország (66-67). A győztes legjobbjai Cedi Osman (19 pont, 8 pattanó) és Furkan Aldemir (11 pont, 7 pattanó) voltak, míg a túloldalon Satoransky mellett Jaromir Bohacik (16 pont, 6 pattanó) és Martin Peterka (15 pont, 6 pattanó) voltak a legeredményesebbek.

Csehország - Törökország 66-67 (16-21, 15-12, 17-19, 18-15)

Csehország: Satoransky 15, Bohacik 16/3, Hruban 2, Kriz 2, Peterka 15/3.
Csere: Auda 10, Palyza -, Sirina -, Svrdlik 3, Kyzlink 3/3.

Törökország: Dixon 9/3, Güler 2, Köksal 2, Osman 19/3, Erden 7.
Csere: Veyseloglu -, Hersek 6, Mahmoutoglu 2, Aldemir 11, Sanli 1, Korkmaz 3, Sipahi 5/3.

Dixon hármasa a mérkőzés legvégén:

 

Arról tegnap délután beszámoltunk, hogy Spanyolország 12 fős kerete állítólag, egyelőre nem hivatalosan kész van. Belgium vezetőedzője, Eddy Castels keretet hirdetett a kontinensviadalara:

Sam Van Rossom (Valencia Basket Club)
Jonathan Tabu (RETABet Bilbao Basket)
Manu Lecomte (Baylor Egyetem)
Quentin Serron (BCM Gravelines Dunkerque)
Jean Salumu (Telenet Oostende)
Jean-Marc Mwema (Telenet Oostende)
Hans Vanwijn (Port of Antwerp Giants)
Pierre-Antoine Gillet (Elan Chalon)
Maxime De Zeeuw (EWE Baskets Oldenburg)
Axel Hervelle (RETABet Bilbao Basket)
Kevin Tumba (UCAM Murcia)
Ismael Bako (Port of Antwerp Giants)

Matt Lojeski nincs a listában, ő továbbra is sérüléséből épül fel, Olivier Troisfontaines és Amaury Gorgemans voltak az utolsó keretszűkítés áldozatai, míg Retin Obasohan és Vincent Kesteloot készenlétben maradnak, ha valaki megsérülne.

 

Franciaországnál is volt keretszűkítés, miután Joffrey Lauvergne és Vincent Poirier is felépültek sérülésükből: ők Livio Jean-Charles-nak és Mathias Lessortnak köszönték meg a munkát. 14-en vannak még a gallok:

Nando De Colo, Boris Diaw, Antoine Diot, Evan Fournier, Thomas Heurtel, Edwin Jackson, Louis Labeyrie, Joffrey Lauvergne, Yakuba Ouattara, Vincent Poirier, Kevin Seraphin, Kim Tillie, Alex Toupane, Leo Westermann

 

A finnek pedig örülhetnek, miután legnagyobb sztárjuk, Petteri Koponen zöld utat kapott az orvosoktól, így együtt készülhet a nemzeti csapattal a részben saját rendezésű Európa-bajnokságra. Koponen a hírek szerint ott is lesz a válogatott pénteki, csehek elleni találkozóján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus