Eb-percek: 16 nap múlva feldobás

A horvátok az ukránokat is legyőzték, megnyerték az opatijai tornát - Petrovic elégedett, Roko Ukic pedig még a héten felépül. Az olaszok tovább szűkítették keretüket. A spanyolok meglátogatták Llull-t.

Egyetlen mérkőzést rendeztek tegnap az Európa-bajnoki felkészülés jegyében, ezen Horvátország fogadta Ukrajnát a HEP International Tournament Opatija 2017 utolsó napján. Az ukránok a félidőben még öt ponttal vezettek, aztán a negyedik negyedre már 4 pontos horvát előnnyel fordultak a csapatok, és a hazaiak 13 ponttal is vezettek a felvonás közepén. 74-62 után az ukránok futottak egy 9-0-t, de Marko Tomas triplájával és Dominik Mavra két büntetőjével végül behúzta a mérkőzést a vendéglátó. A horvátok két győzelemmel megnyerték a tornát, az ukránok pedig két vereséggel harmadikok lettek.

Horvátország - Ukrajna 79-74 (18-17, 16-22, 24-15, 21-20)

Horvátország: Popovic 3/3, Kruslin 7/3, Tomas 6/6, Buva 17, Bender 7/3.
Csere: Mavra 11/6, Simon 2, Saric 16, Zoric 3, Planinic 5, Ramljak 2, Bogdanovic -.

Ukrajna: Mishula2, Koniev 11/6, Bobrov 6, Korniyenko -, Pustovyi 18.
Csere: Pustozvonov 9/6, Kolchenko 2, Lukashov 10/6, Otverchenko 8/6, Zaytsev 3, Lypovyy 5/3.

A teljes meccs felvétele:

A horvátok most visszavonulnak egy kicsitedzőtáborozni, még két felkészülési meccsük lesz az Eb előtt augusztus 25-én és 26-án Szlovénia ellen. Aco Petrovic szövetségi kapitány elmondta, hogy szerencsére nem volt sérülés így a hosszabb szünet előtt, és kicsit többet játszottak most azok, akik eddig kevesebbet - az volt az egyetlen gond, hogy Dragan Bender túl gyorsan került faultgondokba, így Dario Saricnak többet kellett a pályán töltenie, mint azt eredetileg tervezték. Petrovic elégedett az elmúlt két héttel, ráadásul Zágrábból is jó hírek érkeztek hozzájuk - jól halad Roko Ukic felépülése, 3-4 napon belül újra elkezdhet edzeni, úgyhogy elégedettek. A meccsről annyit mondott, hogy elég jó ritmusban kezdtek egy olyan ötössel is, ami még edzésen sem játszott együtt soha, aztán háromször elrontották a váltást, kaptak három hármast, és emiatt idegesen kosaraztak egészen addig, amíg el nem kezdtek védekezni.

 

Olaszország kerete mindössze 14 fős - vasárnap este Luca Vitalinak is megköszönte a munkát Ettore Messina.

 

A végére pedig a spanyol válogatott maradt, amely meglátogatta a térdműtéten átesett, és gyakorlatilag az egész szezont kihagyó Sergio Llull-t saját házában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus