Este szerb-litván elődöntő, előtte meccs Rióért!

18:30-tól Lettország-Csehország az olimpiai selejtezőt érő 7. helyért, 21:00-tól a Sport 2 közvetíti a Szerbia-Litvánia elődöntőt.

7. helyért

Lettország – Csehország 18:30

Ennek a találkozónak jóval több a tétje annál, mint hogy ki lesz a 7. helyezett, hiszen ez a pozíció jelenti a kaput Rióba - aki nyeri ezt a derbit, az vehet részt az olimpiai selejtezőn. A lettek a szlovének kiejtését követően kikaptak a franciáktól és szoros meccsen a görögöktől, a csehek pedig Horvátország agyonverése után maradtak alul a szerbekkel és az olaszokkal szemben. Mindkét gárda a torna meglepetéscsapatai közé tartozik, nagyon szervezett kosárlabdát játszanak jó védekezéssel – a cseheknél viszont a Satoransky-Vesely páros egyénileg is mindenképpen kiemelendő. Kérdés, hogy velük mihez kezd majd a lett védekezés (Vesely a 3. legjobb pontszerző az Eb-n), illetve hogy Bertansék percekre mindig megérkező parádés dobóformája ma meddig lesz jelen – a gárda akár egy teljes negyedig is képes szinte hibátlanul dobni, de ugyanennyi ideig képes teljes letargiában is támadni. Ahogy az ilyen jelentőségű meccseknél soha, úgy most sem mehetünk el amellett, hogy melyik csapat tud majd nyugodtabb lenni egy kiélezett végjátéknál…

Elődöntő

Szerbia – Litvánia 21:00 (TV: Sport 2 – ÉLŐ)

A szerbek eddig tükörsimán gyalogoltak át a mezőnyön, többek között a spanyolokon, olaszokon, németeken, törökökön és legutóbb a cseheken is, eközben pedig alig-alig játszottak szoros meccset – átlagban tizenöt ponttal (!) múlták felül ellenfeleiket. Persze ez mit sem ér, ha ma nem tudnak nyerni a litvánok ellen, de talán nem túlzás, hogy meglepetés lenne, ha Valanciunasék meg tudnák fogni Bjelicáékat. A center zseniális meccsel húzta csapatát az olaszok ellen, de összességében Litvánia nem túl meggyőző eddig – persze a fegyvereik azért megvannak. A palánk alatti harc döntő lesz, Valanciunas és Raduljica párharca sok mindent meghatározhat, illetve az is kérdés, hogy a litván védekezés vagy az eddig ellenállhatatlan szerb támadójáték tud inkább érvényre jutni. Teodoszicsék 88 pontot átlagolnak és annyi opciójuk van, hogy szinte lehetetlen levédekezni őket, adott a feladat Maciulisék előtt – talán az Eb eddigi legnagyobb bravúrja lenne, ha tovább tudnának jutni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus