Félelmetes harmadik negyeddel nyertek a franciák!

Parkerék lemosták a bosnyákokat a fordulás után, Izrael irányított a finnek ellen, Waczynksi és Gortat pedig a lengyeleket vitte sikerre. 

A-csoport

Bosznia-Hercegovina – Franciaország 54-81 (15-17, 11-20, 10-30, 18-14)

Tony Parker egy büntetővel, Rudy Gobert pedig egy zsákolással nyitotta a mérkőzést, de a franciák nem tudtak meglépni – ugyan Parker hármasával volt öt pont az előnyük, az agresszív bosnyákok tartani tudták a lépést. Mindkét fél jól védekezett, így egészen a második negyed elejéig szoros maradt a meccs: ekkor Westermann pörkölt be egy hármast, majd Lauvergne és Fournier is betalált – a négyperces bosnyák pontcsend alatt elérte a különbség a tízet. Ahogy megtörte a jeget Renfroe, Westermann újabb triplát süllyesztett el és tíz pont körüli előnyét a nagyszünetig őrizte a gall csapat.

A fordulás után tovább nyílt az olló, Batum és De Colo is hozták a pontokat, a franciáknál mindenki tette a dolgát, elvégezte a feladatát – ellenben a bosnyákok erőltették a rossz dobásokat és csupán 30% körüli pontossággal tüzeltek mezőnyből. Itt gyakorlatilag összezuhantak Stipanovicék: szűk hat perc alatt 21-0-t (!) futottak Parkerék és végleg eldöntötték a találkozó kimenetelét. A már csak lézengő bosnyákok hátránya harminc pontra nőtt, a hátralévő utolsó negyed már csak formalitás volt – az iszonyatos futást végrehajtó gallok valósággal kiütötték ellenfelüket és megnyerték második mérkőzésüket.

Bosznia-Hercegovina legjobb dobói: Stipanovic 10, Kikanovic 10, Sutalo 8/6, Renfroe 8.
Franciaország legjobb dobói: Lauvergne 12/3, De Colo 12, Parker 11/3, Batum 11/3.

 

Finnország - Izrael 66-79 (13-25, 18-21, 23-16, 12-17)

A kezdésnél Izrael meggyőző játékkal rukkolt ki, s ha nem ültek volna a finn triplák, akkor nagyon hamar építhettek volna ki drasztikus mértékű előnyt Mekelék. Ami késett, nem váratott sokat magára, ugyanis az első negyed második részét 13-2-re nyerték az izraeliek. Eliyahu és Ohayon uralták a festéket, míg az északiak szinte csak kívülről próbálkoztak. A legnagyobb probléma abban rejlett a finn oldalon, hogy a tegnapi nap hősei közül egyedül Salin tudta hozni magát.

Tegnap már láthattuk, hogy a finnek nem adják könnyen magukat, most sem történt másként. Az addig hatékonyan működő izraeli támadójáték kezdett akadozni, s a harmadik negyedben bő hét perc alatt egy 20-9-es etapot futottak a finnek. Pedig Salin három faultja miatt a kispadon ült, de Murphy elképesztően elkapta a fonalat, és felért mellé a fontos dobásokat értékesítő Nuutinen is. Közben Eliyahut kivették a játékból, Casspi nagyon csendesnek bizonyult, s bár nyolc pont megmaradt Izrael előnyéből, izgulhattak a szurkolók az utolsó játékrész előtt. A továbbra is felzárkózni igyekvő északiakon való felülkerekedéshez Fischer rutinja kellett. Egy nagy munkával értékesített dupla és egy komoly blokk után Mekel kosár jó plusz egy büntetős akciója ismét Izrael oldalára helyezte a momentumot, melyet már nem hagytak veszni Eliyahuék.

Finnország legjobb dobói: Murphy 24/9, Salin 13/9, Nuutinen 8/6.
Izrael legjobb dobói: Eliyahu 22, Mekel 14, Ohayon 13/6.

 

Oroszország – Lengyelország 79-82 (22-19, 18-23, 16-18, 23-22)

Jó játékkal indult a mérkőzés, a pontosabb és kintről is betaláló lengyelek minimális előnyhöz jutottak. Jól, 50% felett dobtak a felek, ennek következtében potyogtak a pontok és fej-fej mellett haladtak a csapatok – egészen az első negyed végéig, amikor már nem bírta a tempót Lengyelország és Zubkov vezérletével megléptek az oroszok. Ez nem tartott azért túl sokáig, a második negyedben a parádézó Waczynski vezérletével fordítottak a lengyelek – a nagyszünetre ismét kiegyenlített lett a meccs.

A folytatásban is maradt a szoros állás, kosárra kosár volt a válasz, a lengyeleknél Gortat is átlépte a tíz pontot, majd a harmadik negyed hajrájában Cel és Ponitka is hozzászólt és ismét kicsit meg tudtak lépni az oroszok elől. Volt ez már nyolc pont is, ám Zubkov tarthatatlannak bizonyult, az ő pontjaival meccsben tartotta magát Oroszország. Zubkov és Waczynski egyébként nagy pontpárbajt vívott, de utóbbinak besegített Marcin Gortat is, a harc pedig az utolsó percben dőlt el – minden kosárra válaszolni tudtak a lengyelek, Zubkov kipontozódott, így három pontot meg tudtak tartani Ponitkáék az előnyükből.

Oroszország legjobb dobói: Zubkov 21, Vorontsevich 12/6, Khvostov 11/9
Lengyelország legjobb dobói: Waczynksi 23/12, Gortat 18, Ponitka 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus