FIBA EC és női Európa-kupa: Változtak a csoportok és a lebonyolítás is

A FIBA hivatalos honlapján tette közzé, hogy változott a FIBA Europe Cup csoportbeosztása és lebonyolítása.

A FIBA hivatalos honlapján tette közzé, hogy változott a FIBA Europe Cup csoportbeosztása és lebonyolítása. A magyar csapatok ellenfelei ugyan ugyanazok, de máshol változott a helyzet: most hat darab négyfős csoport van.
 
Az oda-visszavágós rendszert eltörölték: minden csoport külön-külön helyszínen fog pályára lépni, a csapatok pedig egy-egy meccset játszanak majd egymás ellen január 26. és 29. között.
 
Minden csoportból az első két helyezett, valamint a hat csoportharmadik közül a négy legjobb jut majd tovább a legjobb 16 közé.
 
A nyolcaddöntők párosításait sorsolják majd - a hat csoportelső és a két legjobb csoportmásodik lesz kiemelt a többiek pedig a nem kiemeltek közé kerülnek.
 
A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is külön-külön buborékokban fogják majd lejátszani a "PO-fa" alapján, és itt is egyetlen mérkőzéseken dől majd el a továbbjutó kiléte.
 
A Final Fourra április 23. és 25. között kerül sor egy külön buborékban.
 
Azt a későbbiek során jelentik be, hogy hol lesznek majd a csoportkör buborékjai.
 
A női Európa-kupában is hasonló a helyzet - annyi a különbség, hogy itt nem kellett új csoportokat létrehozni.
 
A hölgyeknél a selejtezőket december 16-án és 17-én rendezik majd - sorsolással dől el, hogy ki lesz otthon. Az alapszakasz csoportjaira január 19-22. kerül sor - ugyanúgy egy csoport egy helyszínen lesz majd, és minden csapat 1-1 mérkőzést vív a többi együttesel.
 
Minden csoport első két helyezettje jut majd tovább, és a női Euroligából nem érkezik senki a továbbjutókhoz. A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is külön buborékokban tartják majd a sorsolásnak megfelelően, méghozzá március 16-18. között. A Final Fourt pedig április 9-11. között rendezik majd egy újabb buborékban.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus