FIBA EC: Govens a hét játékosa, Perl is az álomötösben

Darrin Govens szezoncsúcsot döntött, alig maradt el a FIBA Europe Cup történetének legjobb teljesítményétől, de Perl Zoltán is ott van mellette az álomötösben.

A FIBA kihirdette a FIBA Europe Cup csoportkörében a harmadik forduló álomcsapatát.

Ahogy arra már a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely Karpos Szokoli elleni győzelmekor is számítani lehetett, Darrin Govensé lett a kör legjobb teljesítménye 29 pontos (4/8 dupla, 7/8 tripla), 8 pattanós, 11 gólpasszos, 3 szerzett és 1 eladott labdás produkciójával, ami 45 VAL-t ért összességében. Ez egyrészt szezoncsúcs idén a második számú FIBA sorozatban, másrészt a kupa történetének második legjobb egyéni mutatója, Chase Fieler tartja 46 VAL-lal az abszolút rekordot az előző idényből.

Govens mellett Perl Zoltán is bekerült a szombathelyiektől a kör legjobb ötösébe, miután ő is majdnem tripla-duplázott - 23 pontja (9/12 dupla, 1/4 tripla, 2/3 büntető) mellett 8 pattanót és 10 gólpasszt jegyzett, így 1 blokkjával és 6 eladott labdájával együtt 29 VAL-ig jutott. Ez tehát azt jelenti, hogy az előző körhöz hasonlóan most is két Falco-játékos került be a forduló csapatába - egy hete Govens mellett Milos Boriszov kapott helyet.

Kettejükön kívül ezen a játéknapon a körmendiek életét keserítő Mohamed Abukar (Keravnos, 29 pont, 13 pattanó, 38 VAL), Uros Lukovics (Mornar Bar, 21 pont, 13 pattanó) és Bracey Wright (Demir Insaat Büyükcekmece, 16 pont, 4 pattanó, 9 gólpassz) kerültek még be az álomcsapatba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus