FIBA EC: Már hatodik az erősorrendben az Alba

A magyar bajnok a Nevezis legyőzésével még feljebb kapaszkodott az erősorrendben - a Körmend öt helyet javítva kilencedik, a Szolnok a tizenharmadik.

Újabb erősorrenddel jelentkezett a FIBA a második számú sorozatára, a Europe Cupra vonatkoztatva.

A magyar csapatok közül az Alba Fehérvár az újabb, ezúttal a BC Nevezis fölött aratott győzelmét követően már a hatodik helyen tanyázik. A sorozat hivatalos honlapja kiemeli, hogy bombaformában van a magyar bajnok, és a litvánok legyőzésével átvették a vezetést a J csoportban, 3-1-es mérlegük van. Ha a bajnoki mérkőzéseket is figyelembe vesszük, Dzunics Braniszlav gárdája hat találkozót nyert zsinórban, és a szezon legjobb játékát nyújtja jelenleg.

Az Egis Körmend öt helyet javítva a kilencedik helyre került, miután nagy csatában diadalmaskodott a Demir Insaat Büyükcekmece ellen. Náluk azt emelik ki, hogy az erősorrend mellett a J csoportban is sokat javítottak a helyzetükön ezzel a sikerrel, és reális esélyük maradt a továbbjutásra. Bár a kétpontos győzelem nem volt elég arra, hogy az egymás elleni eredményekben jobban álljon Gasper Potocnik alakulata, az erősorrendben nagyot léptek előre, és a törökök legyőzése miatt így is boldog lehet a körmendi csapat.

A Szolnoki Olaj KK a 13. helyre csúszott vissza a Mornar Bar elleni vereséget követően. A FIBA honlapja szerint ezt a helyzetet akarta elkerülni Dragan Alekszics csapata, mert a montenegróiak elleni váratlan zakó után már nincs a saját kezében a sorsa, hiába dobott Vojvoda Dávid 27 pontos szezoncsúcsot. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus