Franciaország is ott van az elődöntőben

Egy félidőn keresztül tartotta magát Lettország, de a fordulás után nem adtak esélyt Parkerék, így ott lesznek a legjobb négyben. 

Európa-bajnokság, negyeddöntő

Franciaország – Lettország 84-70 (21-25, 19-13, 16-7, 28-25)

Nagyon jól kezdtek a lettek, a nyolcaddöntőben látott nagyon okos, türelmes és taktikus kosárlabda a házigazdák ellen is eredményesnek bizonyult – az első pillanatban magukhoz ragadták a kezdeményezést, megléptek öt ponttal és nem is adták ki a kezükből a vezetést. A kezdeti eladott labdák után már csak a videójáték-dobószázalékot jegyezhettük fel velük kapcsolatban, az első negyedben 11/13-at (84,6%) hintettek mezőnyből – nem meglepő, hogy ezzel nem tudták tartani a lépést Gobert-ék. A második negyed elején pár percig kizökkentette ellenfelét a házigazda, de támadásban annyi üres dobást rontottak De Colóék és annyi rossz döntést hoztak, hogy így is a lettek jártak előrébb – a hajrában aztán jött Tony Parker, négy támadásból beszórt kilenc pontot és megfordította a meccset.

A fordulás után De Colo két nagy kosara ugrasztotta talpra a francia közönséget és késztette időkérésre a letteket – hiába, a harmadik negyed derekára elérte a különbség a tíz pontot. Annyira azonban jól védekeztek Strelnieksék, hogy ennél lejjebb nem adták, jól védték a festéket és bár elöl finoman szólva sem voltak meggyőzőek, látótávolságon belül maradtak az utolsó tíz percre. Itt előbb Parker emelt be egy hármast, majd Diaw villant meg, a San Antonio Spurs duójával nem tudott mit kezdeni Lettország - hamar átlépte a különbség a tizenöt pontot, itt pedig el is dőlt a mérkőzés. A franciák így érvényesítették a papírformát és a spanyolokkal meccselhetnek az elődöntőben - de a letteknek sincs okuk szégyenkezni. 

Franciaország legjobb dobói: Parker 18/6, Diaw 14, Gobert 13
Lettország legjobb dobói: Janicenoks 16/9, Strelnies 14/6, Bertans 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus