Hanga a 10. legjobb Euroliga-játékos

A Sportando 100-as listáján a Barcelona magyar ásza a Top10-be került az Euroliga-játékosok között.

A Sportando európai internetes portál idén rangsorolta a 100 legjobb Euroliga-játékost - természetesen szubjektív a rangsor, de a játékos egyéni értékei mellett a csapatát, a klubján belüli szerepét és a játékra gyakorolt hatását, az adott kosarasban rejlő lehetőségeket, a múlt évi statisztikáit és a sérüléseket is figyelembe vették, így maradt ki például a még hosszú hónapokig lábadozó Sergio Llull.

Ma ért el a lista a Top10-ig, ahol Hanga Ádám is helyet kapott már, a 10. pozícióba került. Érdekesség, hogy kiemelték, hogy Hanga a Barcelona legjobb játékosa a pálya mindkét oldalán, holott a magyar klasszis nemrég lenyilatkozta a DIGI Sportnak, hogy egyelőre leginkább védekezésben használják, támadásban nincs rá figura. A Sportando azt is leírta, hogy Ádám nagyon atletikus wing, aki a játék minden elemében fontos szerepet játszik - tud kintről dobni, védelmet bontani, és mások számára helyzetet teremteni is amellett, hogy ő a regnáló DPOY, az Év Védője díj birtokosa.

Hangát csak Kyle Hines (CSZKA Moszkva), Jorgosz Printezisz (Olympiakosz), Jan Vesely (Fenerbahce), Luka Doncic (Real Madrid), Alekszej Shved (Himki Moszkva), Sergio Rodriguez (CSZKA Moszkva), Brad Wanamaker (Fenerbahce), Vasszilisz Szpanulisz (Olympiakosz) és Nando De Colo (CSZKA Moszkva) előzték meg a listán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus