Hanga a 30. legjobb játékos az Euroligában

A EuroHoops megcsinálta éves listáját a 100 legjobb Euroliga-játékosról - a Baskonia magyar ásza, Hanga Ádám a 30. helyet kapta.

A EuroHoops megcsinálta éves listáját, amelyen a 100 legjobb Euroliga-játékost teszik sorrendbe - amerikaiakat, mindenkit belevéve, tehát nemcsak az európai kosarasokat. A sorrendbe az egyéni érték mellett az adott játékos csapaton belüli szerepe, csapatának erőssége, a benne rejlő fejlődési lehetőség, illetve a statisztikák is beleszámítanak.

A Baskonia magyar csillaga, Hanga Ádám a 30. helyet kapta a mai napon, rengeteg dicsérettel együtt. A EuroHoops szerint Hanga sok mindent bizonyított, csapata egyik vezére lesz ebben az idényben, és az egyik legsokoldalúbb kosaras az egész Euroligában. Tanítanivaló a védekezése mind egyénileg, mind csapatban, kimeríthetetlen energiái vannak, emellett támadásban is fontos szerepe van már, helyzeteket tud teremteni, és több pontot is szerez. Ha a továbbiakban is ilyen mértékű hatása lesz a meccsekre Ádámnak, és tovább javítja a kinti dobását, akkor az európai elitbe tartozik majd a válogatott vezére a EuroHoops leírása szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus