Hanga a Barcelonához tart

Nikos Varlas (EuroHoops) megerősítette azokat a pár nappal ezelőtti információkat, miszerint megegyezett egymással a Barcelona és a Baskonia Hanga Ádámról - a magyar játékos az orvosi vizsgálatok elvégzése után a válogatotthoz is csatlakozhat.

A hét elején beszámoltunk már róla, hogy spanyol lapértesülések szerint megegyezett Hanga Ádám adásvételéről a Baskonia és a Barcelona.

Azóta semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot az üggyel kapcsolatban, ma azonban Nikos Varlas (EuroHoops) lehozta, hogy mindenben megegyezett egymással a két fél. Varlas információi szerint hamarosan elvégzik a szükséges orvosi vizsgálatokat Barcelonában, ezt követően pedig Hanga csatlakozhat a magyar válogatotthoz is, amely két hét múlva már az Európa-bajnokságon játszik. Ádám fizetése a korábban már közölt 7.5 millió euró lesz 3 évre.

A EuroHoops annyiban más hírt hozott le, mint az Encestando hétfőn, hogy forrásaik szerint "csak" 400.000 eurót kap a Baskonia a magyar klasszisért, nem fél milliót, ahogy arról szó volt.

UPDATE (14:50): A Varlasnál jóval megbízhatóbb forrássokkal rendelkező David Pick is jelezte twitterén, hogy Hanga 2020-ig a Barcelona játékosa - igaz, ő 7.2 millió euróról írt. Az is sokatmondó, hogy Lóránt András twitterén jelezte Varlas cikke után nem sokkal, hogy hamarosan információk várhatóak Ádám ügyében.

UPDATE (19:35): David Pick úgy tudja, hogy Hanga Barcelonával kötött szerződésében van NBA kilépési lehetőség, amely 1.5 millió eurós.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus