Hanga a hétvégén a Spurshöz utazhat

Az MTI jelentése szerint ha a Laboral Kutxa elengedi, Hanga Ádám a hétvégén rövid edzőtáborozásra utazik a San Antonio Spurshöz.

Az nso.hu cikke:

Ha csapata, a spanyol Laboral Kutxa Vitoria hozzájárul, Hanga Ádám a hétvégén rövid edzőtáborozásra utazik az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurshöz.

Az elmúlt szezonban az olasz Avellinónak kölcsönadott játékos hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, elsősorban a személyes ismerkedés miatt szeretne részt venni a játékjogát 2011-ben lefoglaló texasiak négynapos mini-campjén.

„A meccsek statisztikája egy dolog, a Spursnél emellett az is fontos, hogy jobban megismerjenek emberileg. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ősztől az NBA-ben játszom. A reális cél az, hogy heti két meccsem legyen Európában, lehetőleg euroligás csapatnál” – jelentette ki a 26 éves kosaras.

Menedzsere, Lóránt András kifejtette, nem siettetik az NBA-t, a következő idény pedig több szempontból is kérdéses a játékos számára. A 16 csapatos olasz élvonal 13. helyén végzett Avellino ugyan marasztalja, de a spanyol bajnoki hajrában a Vitoriához visszatért Hanga euroligás együttesben szeretné folytatni. Mivel a spanyol klubnak új sportigazgatója és vezetőedzője van, csak néhány hét múlva derül ki, hogy számolnak-e a magyar légióssal, vagy ismét kölcsönadják, hiszen 2017. június 30-ig szól a szerződése.

Ami az elmúlt szezont illeti, az olasz All-Star-gálán is szerepelt Hanga elmesélte, az Olasz Kupa után megroppant a csapat, sokszor kikaptak, így a nagy várakozások ellenére csak a 13. helyen zártak.

„Szívem szerint Spanyolországban maradnék, mert az a játékstílus jobban fekszik nekem, és jobban ismerem az ottani viszonyokat. Pozitívum, hogy most a hajrában ott töltött három hét alatt átlagosan többet voltam a pályán, mint tavaly az egész idényt tekintve” – tette hozzá.

Ami pedig a Golden State és a Cleveland között 1–1-re álló NBA-nagydöntőt illeti, Hanga közölte, nagy rajongója az alapszakasz legjobbjává választott Stephen Currynek, ezért a Golden State Warriorsnak szurkol.

Forrás - nso.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus