Hanga: "A védekezés kulcsfontosságú lesz a szezonban"

Hanga Ádámmal az AS spanyol napilap készített interjút - a magyar klasszis szerint a védekezés lesz a kulcs a szezon során, furcsa a felkészülési időszak az Eb miatt, és otthonosan mozog a Barca rendszerében Sito Alonsónak köszönhetően.

Az AS spanyol napilap készített tegnap interjút az FC Barcelona Lassa magyar kiválóságával, Hanga Ádámmal, aki az Iberostar Tenerife elleni győzelem után azt mondta, hogy jó volt bemutatkozni az új csapatában, jól védekeztek, és szerinte ez lesz a kulcs a szezon során is.

"Tudjuk, mik a céljaink, ennek megfelelően kell továbbfolytatnunk a munkát. Ez egy elég komplikált felkészülési időszak minden csapat számára, mert sokan szerepeltek az Európa-bajnokságon és a más válogatott eseményeken, így ezek a játékosok később csatlakoztak az együttesekhez, két hét múlva pedig kezdődik az idény."

A Barcelona 29-én a Baskonia ellen kezd a spanyol bajnokságban, erről is beszélt Hanga, illetve az is szóba került, hogy Sito Alonso az edzője a gránátvörös-kékenél is, csakúgy, mint tavaly a Baskoniánál volt, ami segítség lehet a magyar játékos számára.

"Nehéz mérkőzés lesz, ezért az a legfontosabb, hogy a válogatottból érkezők a lehető legtöbbet nyújtsák, és szerintem jó úton haladunk. Nagyon otthonosan mozgok ebben a rendszerben, mert nagyon hasonló ahhoz, amiben tavaly játszottam, így sokkal könnyebb volt a beilleszkedés is. Szeretnék védekezésben kimagaslót nyújtani, és amikor lehetőségem van rá, akkor támadásban is."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus