Hanga Ádám az ACB Liga első csapatában!

Hanga Ádámot újabb elismerés érte - az ACB Liga, azaz a spanyol első osztály 2016/17-es alapszakaszának első csapatába választották.

Hanga Ádámot mostanában nem (sem) kevés elismerés éri (mint ismert, múlt héten választották meg az edzők a kontinens első számú európai sorozatában, az Euroligában a legjobb védőnek), itt az újabb: a spanyol élvonal első csapatába választották az alapszakaszban nyújtott produkciója alapján. A Baskonia magyar klasszisa és csapatkapitánya 11.9 pontot, 4 pattanót, 2.4 gólpasszt és 1.3 szerzett labdát átlagolt, 13.4 VAL-t produkált mérkőzésenként. 

Hangát egyébként az edzők, a játékosok és a média a második helyre rakták a 2-3-as poszton játszók között (ez fejenként 15-15 pontot jelentett a magyar játékos számára, az első 25-öt, a harmadik 10-et kapott mindenhol, míg a negyedik hely 5, az ötödik pedig 3 pontot ért), míg a szurkolóknál harmadik lett, így 55 ponttal végzett a mindenkinél első, így 100 pontos Edwin Jackson mögött. Sergio Llull szintén 100 ponttal nyert az irányítók között, míg a magasembereknél Bojan Dubljevics 90 pontot szerzett (őt a média második helyre rakta), míg Giorgi Shermadini 65 ponttal végzett (ő például a médiánál és a játékostársaknál első lett, az edzőknél második, de a szurkolóknál nem fért a Top5-be, ott nem is kapott pontot). Ezekkel az eredményekkel lehetett az első ötösbe kerülni.

Az ACB Liga első csapata a 2016/17-es idényben:

Sergio Llull
Edwin Jackson
Hanga Ádám
Bojan Dubljevics
Gioirgi Shermadini

A második ötös:

Shane Larkin
Facundo Campazzo
Nemanja Nedovics
Anthony Randolph
Ante Tomic

Ezúton is gratulálunk Ádámnak az újabb elismeréshez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus