Hanga Ádám az Euroliga legjobb védője!

Az Euroliga vezetőedzőinek szavazása alapján Hanga Ádám lett az Euroliga legjobb védője a 2016/17-es idényben!

Óriási elismerésben részesült Magyarország legjobb kosarasa - a Baskonia és a magyar válogatott csapatkapitánya, Hanga Ádám lett az Euroliga legjobb védője a 2016/17-es idényben az Euroligában dolgozó vezetőedzők szavazása alapján!

Hanga ötödik lett Európa első számú kupasorozatában a szerzett labdákat tekintve, általában az ellenfél legjobb támadójátékosát fogta, csapatában ő volt a legjobb blokkoló és az egyetlen, akinek úgy jött össze 20 blokk, hogy nem négyes vagy ötös posztos játékos, ráadásul általában akkora prakkereket osztott ki, amikkel ott volt a forduló legszebb jelenetei között - tegnap láthattátok már az idei megmozdulásaiból készült összefoglaló videót. Tavaly harmadik lett ugyanezen a szavazáson, most a Fenerbahce centerét, Ekpe Udoh-t megelőzve nyert a magyar klasszis.

Ő az első Baskonia-játékos, akinek odaítélték ezt a díjat, és természetesen az első magyar, aki megkapta ezt az elismerést. 2004-ben vezették be ezt a trófeát az Euroligában, azóta mindössze hatan nyerték el - Dimitris Diamantidis hatszor (2005-09, 2011), Bryant Dunston kétszer (2014-15), Stephane Lasme (2013), Andrei Kirilenko (2012), Kyle Hines (2016) és Victor Khryapa ()2010) 1-1 alkalommal, és most Hanga hetedikként.

Ezúton is gratulálunk Ádámnak az (újabb) elismeréshez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus