Hanga az Euroliga harmadik legjobb védője

Az Euroliga-csapatok edzőinek voksolása alapján Hanga Ádám volt Európa első számú kupasorozatának harmadik legjobb védője.

Voksoltak az Euroliga-csapatok edzői: a CSZKA Moszkva 198 centi magas centerét, Kyle Hinest szavazták meg a sorozat legjobb védőjének - ő egyébként a harmadik CSZKA-játékos Viktor Hjapa (2010) és Andrej Kirilenko (2012) után, aki megkapta ezt a trófeát. Hines mindössze a hatodik nyertese a díjnak, mivel 2005 és 2011 között csak az említett Hjapa tudta megtörni Dimitris Diamantidis egyeduralmát. Kirilenko után az idén Szolnokon is megforduló, később a Galatasaray-jal EuroCupot nyerő, a döntőben MVP-nek megválasztott Stephane Lasme vihette haza a trófeát, az előző két szezonban pedig az Olympiakosz játékosa, Bryan Dunston.

Hines mögött a második a Fenerbahce cseh magasembere, Jan Vesely, a harmadik pedig a Laboral Kutxa ásza, Hanga Ádám lett. A spanyol együttes egyik legjobbjaként Hanga 1.48 szerzett labdával és 1.28 blokkal is a negyedik lett a vonatkozó listákon, utóbbiak ráadásul kivétel nélkül Top10-eket érő megmozdulások, óriási szerelések voltak. Nem kis mértékben járult ahhoz hozzá a magyar klasszis, hogy csapata ott lehet az Euroliga Final Fourjában, és egyre fejlődő támadójátéka mellett védekezésben is a csapat oszlopának számított - ezt ismerték el a szakvezetők is most.

A héten kezdik kiosztani a díjakat az Euroligában - az elsőt is a moszkvaiak játékosa, Nando De Colo kapta, aki az Alphonso Ford Top Scorer trófeát nyerte meg, mint a sorozat legjobb pontszerzője.

Innen is gratulálunk Ádámnak az elismerésért!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus