Hanga közel a Barcelonához

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona közel áll ahhoz, hogy megszerezze Hanga Ádámot - már "csak" 300.000 euró a különbség a gránátvörös-kékek ajánlata és a Baskonia elvárásai között.

Tegnap délután arról írtunk még, hogy Jose Ignacio Huguet (Mundo Deportivo) értesülései szerint a Baskonia és a Barcelona álláspontjai elég távol állnak egymástól, miután szerdán nem sikerült túl sokat a megegyezés felé lépniük Hanga Ádám ügyében.

Ugyanez az újságíró ma azt írta, hogy az elmúlt két napot végigtárgyalta a két együttes, és "mindössze" 300.000 euró a különbség a várt és az ajánlott átigazolási pénz között - a Baskonia előbb 900.000, majd 600.000 euróra vitte le Hanga kivásárlási árát az eredeti 1.5 millió euróról, a gránátvörös-kékek pedig 175.000 eurós kezdő ajánlatukat tornázták fel 300.000 euróra, nem is meglepő, hogy nagyjából 10 napig nem is nagyon tárgyalt a két gárda. Ez még mindig csak feleannyi, amennyit a Baskonia ajánl, de az világos, hogy haladnak a felek a megállapodás felé, és Huguet forrásai szerint ma vagy a következő pár napban egyezségre is juthat a baszk és a katalán klub.

Az újságíró egyébként úgy tudja, hogy ha Hanga a Barcelona játékosa lesz, abban nagy szerepe lesz a magyar kosarasnak, aki, miután a Baskonia meccselte a katalánok 3 éves, 7.5 millió eurós ajánlatát, megmondta régi-új csapatának, hogy nem hajlandó más csapathoz kerülni, csak a Barcához (állítólag felajánlották a görög Panathinaikosznak is). Ezt követően jött a feljelentés, ami után kifizette a csapat a Hanga felé meglévő tartozását, több mint 100.000 eurót, de ezzel a viszony a klub és a magyar válogatott csapatkapitánya között meg is romlott. Az továbbra is biztos egyébként, hogy Hanga ezt a 7.5 millió eurót kapja 3 évre, akár a Barcához kerül, akár nem.

Ebben az ügyben biztosat talán még akkor sem lehet majd leírni, ha hivatalos közlemény jön ki (ilyenből is volt már ebben a történetben), csak ha Ádám maga nyilatkozik, vagy ha a pályán látjuk, de most jó esély mutatkozik rá Huguet írása alapján, hogy mégis a katalán sztárklubnál folytassa hazánk legmagasabban jegyzett játékosa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus