Hangáék egy ponttal nyertek

Hanga Ádám új együttese, a Sidigas Avellino lejátszotta első felkészülési mérkőzését az ősz folyamán, a Dolomiti Energia Trento vendégei voltak. Kiváló, fordulatos és nagyon szoros mérkőzésen végül egyetlen ponttal diadalmaskodtak Hangáék 77-76 arányban, a magyar játékos pedig 7 ponttal mutatkozott be új csapatában.

2014.09.17., Felkészülési mérkőzés, Olaszország, Trento
Dolomiti Energia Trento – Sidigas Avellino 76-77 (20-23, 46-43, 62-56)

Dolomiti Energia Trento: Mitchell 21, Sanders 8, Pascolo 8, Grant 10, Forray 7, Spanghero -, Baldi Rossi 2, Owens 16, Flaccadori 4, Bertocchi -.

Sidigas Avellino: Anosike 13, Gaines 12, Cadougan 5, Savo Sardaro -, Hanga 7, Banks 7, Cavaliero 9, Cortese 6, Trasolini 12, Gioia -, Lechthaler 6.

Az Avellino eléggé folyamatos játékkal kezdett annak ellenére is, hogy alig egy hete edzenek együtt, Anosike révén szerezték pontjaikat a festékből. A hazaiak gyorsan felvették a ritmust, náluk is a center, Owens lépett az élre, így 13-10-re fordítottak a vendéglátók. Az gyorsan kiderült, hogy a Sidigasnál sokan képesek pontot szerezni, és ezt Hanga is bemutatta - a magyar játékos 4 ponttal jelentkezett a negyed utolsó másodperceiben, így 23-20-ra vezetett az Avellino.

Owens tarthatatlan maradt a második felvonásban is, a hazaiak edzője csak azért hozta le a pályáról a 14. percben, mert muszáj volt őt pihentetni. Cavaliero vezetésével még mindig előnyben volt a Sidigas, egészen addig, amíg Tony Mitchell pillanatok alatt megfordította az állást egy támadópattanóval, egy triplával, egy jó védekezéssel és két büntetővel - mindezeket egymás után bemutatva. 36-33-ra ezzel már a Trento vezetett, és a félidőben is náluk volt a 3 pontos előny (46-43).

A nagyszünet után úgy tűnt, eldőlhet a meccs, mert egyre fáradtabban mozogtak a vendégek, kezdett kijönni, hogy egyelőre csak egy hete edzenek. Davide Pascolo gyors kosaraival előbb 52-45-re, majd 59-48-ra is megléptek a hazaiak, mielőtt időt kértek volna a vendégek. A kis pihenő jót tett a Sidigasnak, rendezték némileg a sorokat, Cadougan pontjaival visszajöttek 10-en belülre 10 perccel a vége előtt (62-56).

A negyedik negyed aztán úgy kezdődött, hogy azonnal meccs lett belőle: Cavaliero triplával jelentkezett, Owens pedig kipontozódott. Gaines betörése után négy perccel a vége előtt már a vendégek vezettek, a végjáték azonban nagyon szorosan alakult. Anosike két büntető az egyik oldalon, Mitchell két büntető a másikon. A Trento elhibázta az utolsó támadását, a Sidigas azonban nem: Cavaliero betörése után Trasolininek passzolt, akit lefaultoltak, ő pedig mindkét büntetőt a helyére tette, ezzel nyert egy ponttal Hanga Ádám új együttese.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus