Hangát a Barcelona és az Anadolu Efes (is) csábítja

Hanga Ádámot a Barcelona és a török Anadolu Efes is próbálja leigazolni - megint csúszhat a magyar játékos NBA-be kerülése, pár napon belül döntés születhet Hanga jövőjével kapcsolatban.

Nikos Varlas (EuroHoops) írta meg ma délelőtt, hogy Hanga Ádám NBA-be kerülése megint csúszhat egy évet, mert Rudy Gay leigazolása után a sapka alatt már nem nagyon van helye a San Antonio Spursnek Hanga átcsábítására.
 

Szerk.: itt azért azt hozzá kell tenni, hogy ha akarja, a Spurs kivételekből meg tudja oldani még mindig Hanga szerződtetését. A veterán minimum talán kevés lesz rá, de a sapka alatti csapatok MLE-je (mivel Gay-t lehet, hogy sapka alatti helyből szerződtették, ebben az esetben ezen a nyáron ez adott a Spurs számára), a 4.3 millió dolláros kivétel elég lehet, vagy akár a 3.3 milliós "bi-annual" is.

Az is elképzelhető, hogy a San Antonio sapka fölött marad egész nyáron (mivel Pau Gasol, Manu Ginobili és Jonathon Simmons játékjogáról nem mondtak le, ezért hivatalosan még sapka fölött vannak), akkor a teljes 8.4 milliós MLE-t használták el Gay-re, de ebben az esetben is megvan a bi-annual kivételük, amellyel 3.3 millió dollárt adhatnak maximum.


Varlas úgy tudja, hogy a Barcelona már ajánlatot is tett a magyar klasszisnak, és megpróbálják megszerezni Hangát. Az bonyolítja a helyzetet, hogy Spanyolországon belül Hanga korlátozott szabadügynök, tehát ha a Barca ajánlatot is tesz neki, azt a Baskonia meccselheti, így maradhat Vitoriában is a csapatkapitány.

Varlas forrásai szerint a török Anadolu Efes is érdeklődik Hanga iránt, és pár napon belül döntés születhet a magyar válogatott Európa-klasszisának jövőjével kapcsolatban.

Azt is hozzá kell tenni Varlasnál mindig, hogy tavaly nyáron ő hozta le, hogy Hangát a Barcelonához cserélte a Baskonia, amiből aztán nem lett semmi, úgyhogy fenntartásokkal kell kezelni az infóit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus