Hangát az Efes, csapattársát a Spurs vinné

Hanga Ádám iránt a török sztárklub, az Anadolu Efes is érdeklődik, Davis Bertanst pedig átvinné a tengerentúlra a San Antonio Spurs.

A spanyol Gigantes nevű lap számolt be arról a hétvégén, hogy a Laboral Kutxa játékosa, Hanga Ádám iránt érdeklődik a török Anadolu Efes - ez az a klub, amelyről korábban kijöttek már olyan infók, hogy a szezon végén elviszik a baszk klub vezetőedzőjét, Velimir Perasovicot, valamint a görög centert, Jannisz Burusziszt is. A hírek szerint a horvát mester vinné magával Hangát új csapatához is - nem lenne meglepő, miután az idény második felében a magyar játékost játszatta a legtöbbet Perasovic.

A Hanga Ádám NBA-s játékjogát birtkoló San Antonio Spursről Paul Garcia (ProjectSpurs) írta meg, hogy Ádám Laboral Kutxás csapattársát, Davis Bertanst ezen a nyáron átvinnék egy minimum szerződéssel - ez valamivel több mint fél millió dollárt jelent egyébként az első évben. A lett játékost a 2011-es draft 2. körének 42. helyén választotta ki a Spurs, tehát 17 hellyel előbb kelt el Hangánál azon a drafton. Ahogy a magyar játékos, úgy Bertans esetében is ki kell vásárolnia őt a Spursnek jelenlegi szerződéséből, ez még komplikálhatja a dolgokat.

Bertans szerződtetésének egyébként nem sok köze van Hangához, mivel nem ugyanaz a poszt, és két homlokegyenest más stílusú játékosról van szó - ha nem kerül át Hanga idén San Antonióba, az biztosan nem Bertans miatt lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus