Hencsey: "Ha a triplamutatónkat nézem, megvan a vereségünk oka"

Tegnap este az Inkognito Fashion Körmend BC együttese 68-73-as vereséget szenvedett a román Gaz Metan Medias csapatától a EuroChallenge első csoportkörének második fordulójában. A találkozót követően a két tréner, Hencsey Tamás és Marcel Dan Tenter mellett a hazaiak részéről Farkas Attila, a vendégektől pedig Aurelian Dumitrescu nyilatkozott a történtekről a fibaeurope.com-nak. Ezeket az interjúkat olvashatjátok most!

Marcel Dan Tenter, a Gaz Metan Medias vezetőedzője: - Nagyon jó meccs volt egy nagyon jó ellenfél ellen, és nagyon örülök, hogy sikerült győznünk. Mindig, amikor elhittük, hogy 7-9 pontos előny elég ahhoz, hogy lehozzuk a találkozót, a hazaiak óriásit küzdöttek, hogy visszakapaszkodjanak a meccsbe. Nehéz helyzetben vagyunk a hazai bajnokságban, és nincs könnyű dolgunk a EuroChallenge-ben sem, éppen ezért volt nagyon fontos ez a győzelem, ami nagyon jó időpontban jött, és szerintem a csapatmorálra is nagyon jó hatással lesz.

Hencsey Tamás, az Inkognito Fashion Körmend BC vezetőedzője: - Szeretnék gratulálni a győztesnek. Nagyon sok hibát vétettünk védekezésben, de a 73 kapott ponttal meg tudok békélni. Ennél is több problémánk akadt azonban támadásban. Többször is volt esélyünk rá, hogy a hátrányunkat ledolgozzuk, de ha a triplamutatónkra nézek, ami 3/20, akkor megvan a vereség oka.

Aurelian Dumitrescu, a Gaz Metan Medias kiscsatára: - Nagyon nehéz meccs volt. Mindannyian nagyon örülünk a sikernek, mivel a bajnokságban az utolsó meccsünket elveszítettük,így ez a siker most nagyon jókor érkezett. Szeretnék gratulálni a Körmendnek is, mert szerintem jól játszottak.

Farkas Attila, az Inkognito Fashion Körmend BC magasembere: - Ugyanazt tudom elmondani, amit az edzőm. Van néhány olyan szegmense a támadójátékunknak, amiben nagyon sokat kell fejlődnünk. Voltak rövid kihagyásaink, gyenge periódusaink, amik végül a győzelembe kerültek. Gratulálok az ellenfélnek. Nekünk tovább kell dolgoznunk, fejlődnünk és haladnunk a saját utunkon!

 

Foto, Slide- fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus