Hivatalosan is kijutottunk a 2017-es Európa-bajnokságra

Tart még ugyan a magyar válogatott luxemburgi Eb-selejtezője, de annak eredményétől függetlenül eldőlt, hogy hivatalosan is kijutottunk a jövő évi kontinensviadalra - Nagy-Britannia nyert Macedóniában, így egészen biztosan csoportelsőként végzünk.

A G csoport mai másik meccse korábban kezdődött, Macedónia fogadta Nagy-Britannia együttesét, és az első félidőben a vendégek egyértelműen jobban játszottak - 14 ponttal vezettek, miután 7-7 ponttal nyerték az első két negyedet az első, ellenünk vívott meccshez hasonlóan ponterős Dan Clark vezetésével. A harmadik felvonásban bejöttek a macedónok 10 ponton belülre többször is, de a negyed vége jobban sikerült Ben Gordonéknak, így a félidőben meglévő 14 pontos fórjuk megvolt még 10 perccel a vége előtt is. Az utolsó játékrészben kevesebb mint három perc alatt 20 pont fölé nőtt a különbség, onnan már nem volt visszaút a hazaiak számára, így Nagy-Britannia végül 89-62-re nyert.

A britek mai sikere azt jelenti, hogy a mieink vártnál nehezebben alakuló luxemburgi meccse gyakorlatilag lényegtelen a végeredmény szempontjából - eldőlt, hogy mi nyerjük a G csoportot, függetlenül a meccseink végeredményeitől, így hivatalosan is ott vagyunk a 2017-es Európa-bajnokságon.

Ezúton is gratulálunk a magyar válogatott játékosainak és szakmai stábjának!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus