Hosszabbítás után Horvátország az olimpián!

A horvátok túlórában megverték az olaszokat, a szerbek kiütötték Puerto Ricót, Saric és Jokics is MVP lett. 

Torinó, Olaszország

Horvátország - Olaszország 80-74

Elképesztő csatát hozott a találkozó, amelyen végül a horvátok visszavágtak a csoportkörben elszenvedett vereségért. Bogdanovic és Saric már az első félidőben is óriásit játszott, a folyatásban csatlakozott hozzájuk Simon is, a felek pedig nem tudtak elszakadni egymástól, kilenc egál  tízszer változott a vezető csapat kiléte. A rendes játékidőben az olaszoké volt az utolsó szó, öt másodperccel a vége előtt egy támadópattanóval egyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás. Itt azonban már nem volt pardon, Saric mellett Bogdanovic elsüllyesztett egy óriási triplát bő egy perccel a végső dudaszót megelőzően, erre pedig már nem tudott válaszolni a házigazda, így lemarad az olimpiáról. A képhez hozzátartozik, hogy a túlórát Gallinari és Datome is csak az oldalvonal mellől nézhette, mert mindketten kipontozódtak a negyedik negyedben. 

Bogdanovic végül 26, Simon 21 pontig jutott, de az elöl-hátul szenzációs Saricot választották a legértékesebb játékosnak - az olaszoknál Gentile és Bargnani is gyenge volt, de sem Belinelli, sem Gallinari nem hozott extrát.

Horvátország legjobb dobói: Bogdanovic 26/6, Simon 21/18, Saric 18/3
Olaszország legjobb dobói: Belinelli 18/6, Gallinari 12, Datome 12/3

A mérkőzés összefoglaló videója ide kattintva megtekinthető!

Belgrád, Szerbia

Szerbia - Puerto Rico 108-77

Nem történt meglepetés, a mezőnyből messze kiemelkedő házigazdák tükörsimán nyerték meg hazai selejtező tornájukat és kvalifikálták magukat az olimpiára. A döntőben sem kellett megizzadniuk, sőt, igazi gálaelőadást rendeztek ismét, hiszen pillanatok alatt futottak egy 9-0-t, majd egy 15-0-t is, így előbb 24-3-ra, majd 37-7-re vezettek - brutálisan kiütötték ellenfelüket. Hiába tett meg mindent a Barea-Arroyo páros Puerto Ricónál, más ligában játszott a két csapat és a játék minden elemében "osztálykülönbség" volt közöttük. A legértékesebb játékosnak végül a szenzációsan játszó, 23 pontig (11/15 mezőnyből), 8 lepattanóig és 6 gólpasszig jutó Nikola Jokicsot választották, de ki kell emelnünk a 26 pontos, 8 gólpasszos Bogdanovicsot is. Szerbia így ott lesz a riói olimpián, Puerto Rico pedig tulajdonképpen kihozta a maximumot ebből a tornából.

Szerbia legjobb dobói: Bogdanovics 26/18, Jokics 23, Kalinics 15/3
Puerto Rico legjobb dobói: Barea 22/12, Arroyo 14/6, Sanchez Rosa 10/6

A mérkőzés összefoglaló videója ide kattintva megtekinthető!

Manila, Fülöp-szigetek

Kanada - Franciaország 74-83

Az első félidőben még tartani tudta a lépést Kanada, elsősorban a parádésan játszó Cory Joseph vezérletével - az irányító kimagaslott csapatából, így csak egy Diaw-triplával vezettek a franciák a nagyszünetben. A fordulás után aztán sebességet Tony Parker és fellépett az addig is remeklő Nando De Colo mellé, a két hátvéd révén pedig elhúzott a gall csapat. Innen még visszatáncoltak egyszer a kanadaiak, de Parkerre most nem volt ellenszer (26 pont, 3/5 tripla), a San Antonio karmestere a legjobbkor hozta legjobb formáját - Franciaország így kivívta az olimpiai részvételt. A túloldalon hiába nőtt fel Joseph (20 pont, 4 pattanó, 6 gólpassz) mellé Ejim (19 pont, 4/4 tripla) is, sokkal gyorsabban játszottak Batumék, rendre büntették az eladott labdákat, könnyű kosarakat szereztek és jóval több büntetőt harcoltak ki - ezt pontosabb mezőnyjátékkal és a megnyert lepattanózással sem tudták ellensúlyozni Thompsonék.

Kanada legjobb dobói: Joseph 20, Ejim 19/12, Ennis 9/3
Franciaország legjobb dobói: Parker 26/9, De Colo 22, Diaw 9/9

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus