Jagodnik, Salin, Bertans: +1 év Olimpija

Az Olimpija Ljubljana 2010-ben szerződtette a lett Davis Bertans-t, aki az öreg kontinens egyik legnagyobb fiatal tehetségének számít, idén az NBA drafton a San Antonio Spurs is kiválasztotta a vajkezű bedobót. További egy évre bizonyosan a szlovén Euroliga-induló keretének tagja, függetlenül az amerikai lockout helyzettől - de egyébként sem valószínű, hogy a texasi gárda át szerette volna vinni már erre az idényre. A lett válogatottal éppen az Eb-re készülő 205 centis ifjonc a BK Barons Riga együttesétől került tavaly az Olimpijához.

Goran Jagodnik szintén 2010-ben került Ljubljanába, ahol veteránként voltak nagyon szép pillanatai is. Az Adria Ligában 11,6 pontot, 5 lepattanót, 1,4 labdaszerzést szállított mérkőzésenként, ami mellett 56,1%-os mezőny-, illetve 84,6%-os büntetőzése is említésre méltó. Az Euroligában is fontos tagja volt a szlovéneknek, hiszen 10,4-es pontátlagát 90,5%-os büntetőzéssel, 50%-os mezőnyözéssel és 39%-os triplamutatóval érte el. Az előttünk álló idényre újra aláírt.

Sasu Salinról nekünk magyaroknak is elég friss élményeink vannak, a finn válogatottal az Eb-re éppen a mi testünkön keresztül kijutó, '91-es születésű hátvéd is tavaly érkezett az Olimpijához. Bár sok lehetőséget nem tudott kiharcolni magának, de ő is a csapatnál marad további egy szezonra bizonyosan. Az Euroligában 11 alkalommal került pályára, 1,8-as pontátlagot tudott felmutatni, ahogy a szlovén bajnokságban is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus