Jön a döntő: Szerbia visszavághat a Team USA-nek

16:30-tól Ausztrália és Spanyolország a bronzéremért, este az USA és Szerbia az olimpiai bajnoki címért feszül majd egymásnak.

Elérkeztünk az olimpia utolsó napjához, a nők után a férfiak is befejezik a küzdelmeket - délután a bronzmérkőzés, este pedig a döntő kerül megrendezésre. A harmadik helyért Spanyolország és Ausztrália csatázik majd, ez pedig mindenképpen érdekes összecsapás lesz: a csoportkörben és a negyeddöntőben még villogott a Boomers, de az elődöntőben már nagyon gyengén muzsikáltak Patty Millsék. A spanyolok a rossz rajt után összekapták magukat és az USA dolgát is meg tudták nehezíteni a négy között, kérdés, hogy kinél mekkora lesz a motiváció - egy olimpiai érem azért mindig jól hangzik, az ausztrálok ráadásul sosem jártak még ilyen magasságokban. Ha össze tudják kapni a támadójátékukat Boguték, akkor mindenképpen szoros összecsapásra számíthatunk.

Az igazi csemege természetesen a 20:45-kor kezdődő döntő lesz majd, ahol a még veretlen USA találkozik a csoport negyedik helyén továbbjutó, ám a horvátok után Ausztráliát is búcsúztató Szerbiával. Teodoszicsék egyetlen igazán extra meccset sem játszottak eddig, de pénteken meggyőző védekezéssel, valamint szervezett támadójátékkal jutottak be a fináléba és ha ezen a szinten még tudnak kicsit emelni, lehet keresnivalójuk. Kérdés, hogy a palánk alatt mire megy Raduljica és Jokics DeAndre Jordanék ellen, hogy Teodoszics mennyire tud villogni Irvingék szorításában, vagy hogy összességében hogyan alakul a lepattanózás, illetve a gyorsindítások kezelése - ha rohanhat az USA, az jelentősen megnehezíti Bogdanovicsék dolgát. 

A két évvel ezelőtti vb-meccsből kár kiindulni, ez az amerikai válogatott most teljesen más, a csoportkörben viszont végig kiélezett, végül egyetlen dobáson eldőlő mérkőzést vívtak egymással a felek - ez már jobb támpontot adhat...

A program:

16:30: Ausztrália - Spanyolország (bronzmérkőzés)
20:45: Szerbia - USA (döntő)

Mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport, de ide kattintva elérhető az a szintén ÉLŐKÉPES STREAM, amelyen megtekinthetők az összecsapások!

Fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus