Jön az Eb bronzmeccse és döntője!

Szlovénia vagy Szerbia lesz az Európa-bajnok? Juan Carlos Navarro bronzéremmel tud-e visszavonulni a válogatottból?

Spanyolország - Oroszország 16:00

A bronzmeccsen egyértelműen a spanyolok az esélyesek a keretek alapján, de egyrészt kérdés, hogy mennyire tudtak felocsúdni a szlovének ellen kapott óriási pofonból, másrészt egy harmadik helyért zajló találkozón mindig az a legfőbb szempont, hogy ki a motiváltabb. Ezek most az oroszok lehetnek, nekik egy bronzérem nagy dolog lenne, míg a spanyolok sikert sikerre halmoztak az előző kontinensviadalokon, ettől függetlenül nyilván mindkét együttes szépen akar búcsúzni a tornától. Juan Carlos Navarro az Eb után visszavonul a válogatottól, ez a spanyolok oldalán egy plusz motiváció lehet.

Szlovénia - Szerbia 20:30 (M4 Sport)

A fináléban két egészen kiváló csapat találkozik egymással. Az egyik oldalon a Doncic-Dragic páros irányította támadójáték megállítása lehet a cél, amit a spanyoloknak sem sikerült semmilyen szinten megcsinálni, így a szerbek óriási feladat elé néznek ezúttal - ha Szlovénia kifog egy hasonló napot a triplavonalon túlról, mint az elődöntőben félig már foghatja a trófeát, de ha nem, akkor kérdés, hogy mennyire lesz olajozott ezúttal a gépezetük, mert Spanyolország ellen kellett nekik a földöntúli triplamutató is a sima meccshez. A túloldalon a magasemberek kerülhetnek főszerepbe, Marjanovics ugyanis a szlovének centerei ellen is elég komoly fölénybe juttathatja csapatát - más kérdés, hogy védekezésben komoly gondjai lehetnek az ellenfél kifejezetten jó tripladobói és elzárás-leválás játéka miatt. Annyi biztos, hogy nagy meccsre lehet számítani, de hogy ki lesz a győztes, az megmondhatatlan.

A találkozókhoz élőképes streamet ezen a linken találtok (bal oldalt az "Ide kattintva nézheti élőben a spanyol-orosz Eb-bronzmeccset")!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus