Keller: "Az egész csapat úgy harcolt, ahogy kellett"

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK nagyarányú, 65-48-as győzelmet aratott a Krka Novo Mesto ellen a EuroChallenge második csoportkörének második fordulójában. A találkozót követően a két tréner, Dragan Alekszics és Alekszandar Dzsikics, valamint két játékosuk, Keller Ákos és Sani Becirovic nyilatkoztak. Lássuk, mit gondoltak az érintettek az összecsapásról!

Sani Becirovic, a Krka dobóhátvédje: - Először is szeretnék gratulálni a Szolnoknak. Megérdemelten nyertek, mert végig keményebben, agresszívebben játszottak nálunk. Nem volt jó a hozzáállásunk, nem harcoltunk eleget, és nem tartottuk be az előre megbeszélt taktikánkat.

Alekszandar Dzsikics, a Krka vezetőedzője: - Gratulálok a Szolnoknak. Mindennel egyet tudok érteni, amit Sani mondott. Akkor vagyunk jó csapat, ha harcolunk, de ma ezt nem tettük meg, így nem meglepő módon vereség is lett a vége. Nagyon keményen játszott ellenfelünk, mi pedig türelmetlenek voltunk. Kintről dobtunk ahelyett, hogy a betöréseket erőltettük volna. Kevés emberünk is volt az elmúlt találkozókon: volt most is hiányzónk, Becirovic pedig nem edzett az elmúlt héten. A kosárlabda egyszerű játék: ők jobban akarták a sikert nálunk.

Keller Ákos, a Szolnoki Olaj KK magasembere: - Nagyon örülök, hogy nyertünk, nagyon fontos volt ez számunkra a sok vereség után. A Magyar Kupa nyolcasdöntője előtt önbizalmat kellett szereznünk, és mivel szombaton a Zvezda látogat hozzánk, utána pedig két idegenbeli meccsünk jön, ezért erre ez volt a legjobb alkalom. Ami nagyon fontos volt szerintem, hogy az egész csapat úgy harcolt, ahogy kellett.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Nagyon fontos meccs volt ez nekünk, a győzelem megszerzése miatt pozitívabb lett a hangulat a csapaton belül. Első alkalommal tudott együtt edzeni a keret teljes létszámmal, nem voltak sérültjeink, így nagyon jó tréningeken voltunk túl az utóbbi napokban. Tudtuk, hogy az egyik legjobbjuk, Jasmin Hukic lesérült az előző találkozón és nem fog játszani - lehet, hogy nem ő a legjobb statisztikailag, de a kreativitása nagyon fontos a többieknek is támadásban. Kihasználtuk a hiányát: behúzódtunk, hadd dobjanak kintről. Azt is sikerült a javunkra fordítanunk, hogy sokat faultolhattunk, az első félidőbeli pattanózási gondjainkat pedig a második félidőre megoldottuk.

 

A fibaeurope.com összefoglalója a tegnapi mérkőzésről:

 

Foto, Slide - kezdo5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus