Kemény csoportba került az Olaj

Mint ismeretes, a Szolnoki Olaj KK együttese ma este 69-68-as győzelmet aratott a EuroChallenge első csoportkörének utolsó fordulójában a Tsmoki Minszk ellenében, ám ezzel a sikerrel is a csoport második helyére szorult a fehéroroszok mögött. Lássuk, kiket kapott a Szolnok a következő körben!

Az E csoport első helyezettje az olasz Grisson Bon Reggio Emilia lett, akik 4-2-es mérleggel végeztek. Az utolsó fordulóban már nem nagyon erőltették meg magukat, 25 pontos vereséget szenvedtek a már biztos kieső GasTerra Flames Gröningen ellen.

Az olasz első osztályban 5-5-tel a nyolcadikok egy viszonylag egyszerű sormintával: minden hazai meccsüket hozták és minden idegenbelit buktak eddig. Az EC-ben az Okapit tudták megverni idegen környezetben, ezzel ugyanúgy egy idegenbeli sikert tudnak felvonultatni idén, mint az Olaj.

Az F csoport másodikja végül a Krka Novo Mesto lett, amely megverte a Tofast, így 4-2-es mérleggel végeztek a második helyen az Ural Jekatyerinburg mögött a Jászberényt is felvonultató F csoportban. Kalandos utat jártak be, hiszen 2 győzelem után kétszer kikaptak, méghozzá elég simán - 9, illetve 11 ponttal két riválisukkal szemben, ekkor reális sansz volt rá, hogy kieshetnek. Az utolsó két körben azonban két újabb győzelmet szereztek, az utolsó meccsen ráadásul "win or go home" szituációban.

Az Adria Ligában 5-7-tel a kilencedik helyen állnak jelenleg. Egy kellemetlenebb meglepetést, a Zadar elleni hazai vereséget leszámítva hozzák a papírformát - otthon mostanában a komolyabb csapatokat sem tudják megverni, a gyengébbeket viszont most már nem csak hazai parketten.

A G csoport élén pedig a Cholet Basket végzett mai sima győzelmével a csoportmásodik dán Bakken Bears Aarhus ellen (84-67), amellyel 5-1-es mérleget tudhattak magukénak a franciák. Az első meccsüket még elvesztették Finnországban a Kataja Basket Joensuu ellen, ám utána érvényesítették a papírformát - egy kettő, illetve egy egy pontos győzelem mellett három sima diadalt arattak.

A francia bajnokságban már közel sem megy ennyire nekik, hiszen 4-0-lal és 5-2-vel is álltak a kezdést követően, most azonban 5-6-tal csak a 9. a ProA-ban. Év elején még megverték a jelenlegi állás szerint dobogós Dijont és Limoges-t, valamint az euroligás Strasbourgot is, ám a bajnoki címvédő Nanterre és a jelenlegi éllovas Orleans elleni vereségek az ötödik és a hatodik fordulóban, valamint az EC elindulása betette nekik a kaput, azóta erős lejtmenetben vannak hazájukban - legutóbb már a sereghajtó Antibes is verte őket.

Ez a három alakulat, illetve a Szolnoki Olaj KK alkotja a J jelű négyest, ahonnan szintén az első két helyezett megy tovább az egyenes kieséses rendszerbe, a legjobb 8 közé.

A Szolnok programja jelen állás szerint (ez még nagyban változhat, a kezdési időpontok szinte biztosan fognak is):

Grisson Bon Reggio Emilia - Szolnoki Olaj KK       2013.01.14., kedd, 20:30
Szolnoki Olaj KK - Krka Novo Mesto                      2013.01.21., kedd, 20:30
Cholet Basket - Szolnoki Olaj KK                           2013.01.28., kedd, 20:30
Szolnoki Olaj KK - Grisson Bon Reggio Emilia       2013.02.11., kedd, 20:30
Krka Novo Mesto - Szolnoki Olaj KK                      2013.02.18., kedd, 20:30
Szolnoki Olaj KK - Cholet Basket                           2013.02.25., kedd, 20:30

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus