Kialakultak az Euroliga negyeddöntős párharcai

Bár ma este még játszanak az Euroligában, a kontinens első számú sorozatában kialakultak a negyeddöntős párharcok.

Az F csoportban Hanga Ádáméknak, a Laboral Kutxának még esélye volt megelőzni a CSZKA Moszkvát, de ehhez mindenek előtt le kellett volna győzniük a Brose Baskets Bamberget - mivel ez nem sikerült, így az oroszok lettek a csoportelsők, a spanyolok pedig a másodikak. A Barcelona Zalgiris elleni győzelme a katalán sztárklub harmadik helyét jelentette - és azt, hogy a Bamberg és az Olympiakosz biztosan nem juthat tovább -, a ki-ki meccsen pedig a Real Madrid megszerezte a negyedik helyet a Himki ellenében.

Az E csoportban a Fenerbahce első, valamint a Crvena Zvezda negyedik helye már a forduló előtt biztos volt, a Panathinaikosz pedig nem tudta legyőzni az Anadolu Efest, így az is biztossá vált, hogy a görögök a harmadik, az orosz Lokomotiv Kubany pedig a második helyen zárnak.

A kialakult párosítások alapján Hangáék a Panával játszanak majd a Final Fourba kerülésért, a három nyert mérkőzésig tartó párharcot pedig pályaelőnyből, azaz hazai parketten kezdhetik - ez az otthoni és idegenbeli produkcióikat nézve kulcs lehet a legjobb négybe jutás szempontjából. Az egyenes kieséses szakasz április 12-én, azaz jövő hét kedden kezdődik, maximum április 26-ig tart (tehát heti két mérkőzést lezavarnak), és 2-2-1-es lebonyolításban játsszák majd - azaz a magasabb kiemelésű csapatok otthonában lesz az első 2, és ha szükség van rá, akkor az 5. meccs.

A párosítások

CSZKA Moszkva (orosz) - Crvena Zvezda Telekom (szerb)
Laboral Kutxa Vitoria (spanyol) - Panathinaikosz (görög)
Lokomotiv Kubany (orosz) - FC Barcelona Lassa (spanyol)
Fenerbahce Ülker (török) - Real Madrid (spanyol)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus