Körmenden elmondták, hogy mit várnak az Alpok Adria Kupa folytatásától

Kedden hazai mérkőzést játszik a vasi alakulat. 

Megkezdi az Alpok Adria csoportkörének második felét az Egis Körmend, amelyben három hazai meccs következik a számukra. Elsőként a szlovén KK Šenčur GGD együttesen látogat Vas megyébe december harmadikán, kedden 18:00-tól, soraiban az egykori körmendi játékossal, Marko Popadiccsal.

Ezúttal is a tapasztaltabb fiatalokkal megerősített U20-as gárda, vagyis mondhatjuk, hogy egy U23-as keret lép majd pályára. A részletekről a csapatot irányító Patai Benjamin beszélt a klub Facebook-oldalán:

„Ahogy korábban is jelezte a klub, Stefan Filipovic egyelőre kiesett a rotációból, de a többiekre, akik korábban is szerepeltek ezeken a találkozókon – az Opava elleni kivételével – mindenkire számíthatok. A célunk most is az, hogy bátran, teher és nyomás nélkül tudjunk nekiállni, hogy a saját tehetségünk maximumát nyújtsuk majd. Az előző mérkőzéseken volt, hogy megilletődve vágtunk neki a játéknak és ez meg is határozta a folytatást, mert nagy hátrányban már nehéz igazán felpörögni és önbizalmat nyerni. Ezért ha az elejétől szorosabbra tudjuk fogni, akkor mindenkinek élvezetesebb az egész. Ugyanakkor mi vagyunk ebben a sorozatban a legfiatalabb csapat, ami nagyon jó lehetőség a játékosok számára. Örülhetnek, hogy a klub ilyen körülményeket és versenyzési lehetőségeket biztosít. Már csak emiatt is úgy kell hozzáállniuk minden meccshez, hogy maximálisan küzdjenek, tegyék oda magukat.”

A felnőtt csapat továbbjutott a FIBA Europe Cup második csoportkörébe, és ott két versenynap azonos, mint amit itt, ebben a sorozatban korábban kitűzött a klub az Opava, majd a Vienna ellen. Az előbbi esetben mindkét meccs hazai, de a Vienna elleni meccsnapon, 18-án a felnőtt keretet idegenbe, Kijevbe szólítja majd a sorsolás. 

"Tudomásom szerint maradnak a meccsnapok, és 11-én várhatóan a FIBA EC meccs előtt, egy szűkebb kerettel játsszuk le a mi mérkőzésünket. 18-án pedig minden bizonnyal egy még szűkebb keretünk lesz, hiszen akire szükség lesz Kijevben, az utazni fog. De nincs ezzel semmi baj, mert, ahogy mondtam, felszabadult, tehermentes játékot várok a fiúktól. Nincsen eredménykényszer. Csakis mentális teljesítménykényszer van, amiből aztán tudunk profitálni saját utánpótlás bajnokságunkban, illetve azok, akik a felnőtt keretben is lehetőséget kapnak, ők ezt ott tudják hasznosítani. Mert nekik abban a keretben még teljesen más szerepkörük van, mint például az Alpok Adriában, ahol húzó emberekként szerezhetnek tapasztalatot és önbizalmat" - mondta erről Patai.

fotó: Egis Körmend Hivatalos

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus