Laza edzőmeccsen verte a Team USA Mexikót

A világbajnokság első nyolcaddöntőjében a szomszéd Mexikó nem igazán tudta megnehezíteni az Egyesült Államok dolgát - a Team USA félgőzzel, erőtakarékosan játszva is simán hozta a kötelezőt, elsősorban a Warriors és a Kings kosarasainak jó játékára építve. 


Férfi kosárlabda világbajnokság, Spanyolország, 1. nyolcaddöntő:

Egyesült Államok – Mexikó 86-63 (23-13, 19-14, 24-11, 20-25)

Lassú tempóban kezdődött az összecsapás, a mexikóiak kicsit bele is aludtak a meccsbe – a Team USA kintről és bentről is veszélyes volt, sok labdát is szereztek, 13-2-re vezettek. Anthony Davis nagyon elemében volt, de Faried is kedvére atletizálhatott. Gutierrez jó nyolc méterről bebombázott hármasa ébresztette Mexikót, futottak is egy 7-0-t, amit Curry második hármasa állított meg. Ezt követően a cserék jöttek be, akik közül Cousinst néha megviccelték a mexikóiak - de mindez pontokban nem igazán mutatkozott meg, Thompson triplájával tíz pontos különbséggel zárult a játékrész. 

A második negyed első percei Gustavo Ayonról szóltak, a mexikóiak centere parádésan forgatta meg ellenfeleit a palánkok alatt. A differencia azonban nem csökkent, mivel a túloldalon a Warriors párosa, Curry és Thompson is betalált, majd Harden szórt be egy hármast. A negyed középső része nem volt túl élvezetes: az Egyesült Államoknál dobóedzést tartottak (mérsékelt sikerrel), a mexikóiak viszont már nem találták meg Ayont, így összeomlott a támadójátékuk. A negyed végén visszatértek a pontok, Ayon meg-megvillant, de így is könnyen tartották a kényelmes, 15 pont körüli távolságot Hardenék. Az első félidőben Krzyzewski csapata csak ritkán pörgette meg a védekezését, de azokból rendre látványos labdaszerzések és zsákolások következtek – az esetek többségében elég sok helyet hagytak Mexikónak, és inkább a biztonságra törekedtek. Ami feltűnő volt, hogy Derrick Rose továbbra is keresi a játékát, illetve hogy a kezdők meglepően sokat voltak fent a pályán, a 12 pontig jutó Harden 14 és fél perce volt a legkevesebb. 

Nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak Curry-ék a 3. negyed elején, a Warriors irányítója 4 triplát és egy duplát küldött a helyére bő öt perc alatt – eközben mexikói oldalról mindössze három pont érkezett. A játékrész második fele DeMarcus Cousinsról szólt, a második vonal vezéreként elöl-hátul kiválóan játszott, ennek köszönhetően 30 pont körülire nőtt a differencia. A negyedik játékrész elején Gay és Thompson is triplákat szórt, Cousins is kiosztott egy irtózatos blokkot – Mexikó innentől kezdve a nagyobb különbségű vereség elkerüléséért küzdött. Ez végül sikerült, a Team USA cseréi nem törték össze magukat - így Krzyzewskiék várhatják ellenfelüket a nyolc között, akiknek a kiléte a Dominikai Köztársaság-Szlovénia összecsapáson dől majd el ma este 20 órától.

Az Egyesült Államok legjobb dobói: Curry 20/18, Thompson 15/9, Harden 12/6.
Mexikó legjobb dobói: Ayon 25, Martinez, Gutierrez 7/3-7/3. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus